4 начина да избегнем картонените чаши за кафе

зползването на чаши за многократна употреба е добро както за околната среда, така и за самия потребител, понеже дава възможност да изпиете кафето си от любимата чаша, която освен всичко останало ще запази температурата на напитката ви за по-дълго.В завързаното си ежедневие, често се случва да приготвим или поръчаме любимата си кофеинова напитка, която да вземем със себе си, за из път. Но когато тази дейност се превръща в регулярна, дори ежедневна практика за голям брой хора, е време да започнем да мислим малко по-глобално. Разбираме липсата ви на време, поради която съчетавате рутинното сутрешно кафе с пътя до работа, например, но това действие си има цена. Само в Америка се изразходват около 14 милиарда хартиени чаши за кафе годишно. Това количество хартия е достатъчно, за да обгърнете площта на Земята 55 пъти! 

Някои компании за кафе участват активно в програми за рециклиране, но резултатите често са незадоволителни. Ето защо задачата за опазване на природните ни ресурси остава в ръцете на потребителя. В различни градове по света, с по-развити кафе култура и екологична ангажираност, се провеждат инициативи, които да накарат любителите на кофеиновата напитка да носят личните си чаши, в които да се приготвя кафето им, като по този начин се понижава потреблението на картонени такива. Използването на чаши за многократна употреба е добро както за околната среда, така и за самия потребител, понеже дава възможност да изпиете кафето си от любимата чаша, която освен всичко останало ще запази температурата на напитката ви за по-дълго.

Ако сте склонни да потърсите по-екологичен вариант, ви предлагаме четирите основни начина, с които можете да избегнете използването на картонени чаши за кафе. Време е да кажете Не на чашите за еднократна употреба!

Ежедневната опция: класически вариант на чаша

Що се отнася до ежедневната консумация на кафе, ние ви съветваме да се спрете на най-лесния вариант. Просто купете, или дори си донесе от вкъщи, порцеланова чаша, която можете да използвате дълго и многократно. Тя ще бъде идеално решение за офиса, понеже е удобна за използване, можете да доливате от ароматната напитка толкова често колкото желаете, а почистването е наистина лесно. 

Генералната опция: термос

Термосът е отличен избор за тези, които искат да приготвят кафето си сутрин, у дома, и след това да могат да пият от него през целия ден, където и да се намиратТермосът е отличен избор за тези, които искат да приготвят кафето си сутрин, у дома, и след това да могат да пият от него през целия ден, където и да се намират. Можете също да си поръчате кафе напитката в заведение и да я прелеете в термоса, тя ще запази своята температура за по-дълго, а вие ще имате любимият си вкус под ръка. Тази опция е чудесно решение за тези от вас, които обичат да разнасят кафето си - по път, в офиса или за кратка кафе пауза пред офис сградата, защото се предпазвате от разливане, а изпиването на кофеиновия еликсир е лесно. Термосите се предлагат в широко разнообразие от размери и дизайни, които освен всичко останало могат да придадат и персонализация на кафето ви. Какво по-добро от това, нали?

Опция за пътувания: Халба, купа или чаша

Ако имате прекрасния навик да пътешествате редовно, ние ви предлагаме опцията за чаша, халба или дори купа, изолирани с капаче. Просто пресипете кафето си в такъв тип съд и го захлупете с капаче, за да не се разлее кафето ви докато вървите.

Хипстърската опция: Буркан

Да, точно така - всемогъщият буркан може да бъде превърнат и в чаша за кафе. Искате капак, от който да можете да отпивате? Добрата новина е, че вече има компании, които произвеждат капачки от 100% рециклирана пластмаса, които биха ви свършили идеална работа за целта. За да не изгорите ръцете си, докато кафето все още е горещо, ви предлагаме да украсите своя буркан с ръчно изработена, кожена обвивка, която ще повдигне както вашето настроение, така и това на околните.

А какъв е предпочитания от вас съд за пиене на кафе? Бихте ли се отказали от картонените чаши за еднократна употреба? Разгледайте предложенията ни и сме сигурни, че поне едно ще ви се стори добра алтернатива.