5 начина да превърнете айс кафето си в айс лате

Кафе с мляко? За някои може да звучи като класическа комбинация, но има причина да е така -  вкусовете на мляко и кафе се допълват идеално. 

Много от нас правят асоциация с капучино или горещо кафе с мляко, но всъщност студеното кафе също пасва идеално с пухкавия и кремообразен вкус на млякото. Ще ви дадем пет насоки, с които да приготвите идеалното студено лате - перфектно за всяко време от деня.

Разбира се, ще направим уточнението, че за много от истинските ценители на кафето, добавянето на мляко или подсладители към кофеиновата напитка е истинско светотатство. Но всъщност статистиките сочат, че само 35% от американците, например, пият кафето си черно.

За тези от вас, които намират чистото кафе за малко скучно имаме предложение за приготвяне на айс лате, което ще се превърне в любимата ви напитка, през предстоящите горещи, летни дни.

1. Направете си домашно приготвен сироп

Забравете за подслаждането със захар, а си направите свои собствен и простичък сироп, който може да обогати идеално вкуса на вашия кафе специалитет. Всичко, което трябва да направите, е да смесите вода и захар в съотношение 1:1 и след това се намерите аромат, който ще пасне добре на вашето айс кафе или студена напитка като лате

Този сироп е известен също като захарен сироп и пасва добре във всеки охладено питие. Докато обикновената кристална захар може да се разтваря твърде бавно в студената течност, обикновения сироп се разтваря безпроблемно и лесно. Неизменна част от всеки добре оборудван бар, захарният сироп се използва в много класически рецепти за коктейли, включително дайкири, Том Колинс и Уиски Сауър.

Кокосовото мляко е популярна съставка за приготвяне на апетитно и освежаващо айс лате.Eто и нашето предложение - рецепта за простичък сироп.

За количество от около чаша и половина са ви необходими:

  • 1 чаша гранулирана захар
  • 1 чаша вода

Смесете захарта и водата в малка тенджера и оставете да къкри на средна температура, като разбърквате докато захарта се разтвори напълно. Оставете сместа да се охлади, след това я прелейте в чист контейнер с плътно затварящ капак. Оставете получената смес в хладилник за няколко седмици.

2. Комбинирайте бадемово мляко с щипка екстракт от бадем

Можете лесно да направите своя собствена бадемова сметана, чрез добавяне на няколко капки чист екстракт от бадем към млякото. Препоръчваме ви да използвате бадемово мляко за допълнителна доза бадемово усещане.

3. Използвайте кокосово мляко

Кокосовото мляко е популярна съставка за приготвяне на апетитно и освежаващо айс лате. То е  толкова предпочитано поради своята силно кремообразна консистенция.

4. Използвайте блендер

Ако искате най-добрата лятна напитка, уверете се, че кафето е добре смесено с останалите съставки. Най-лесно ще направите хомогенни кафе коктейли, у дома, като използвате блендер. Сигурни сме, че простото разбъркване с лъжица е много по-лесно, но използвайки блендер си гарантирате ненадминати резултати.

5. Прибавете алкохол!

Лято е в крайна сметка, и ако искате да добавите малко алкохол към студения си кафе специалитет - давайте! Можете да експериментирате с всякакви леки и сладки алкохолни напитки, които ще прибавят допълнителен вкус към вашата напитка и ще я направят още по-неустоима!

Идва лято! Освежете се с любимото айс лате и събудете бариста в себе си!