Как най-добре да съхраняваме кафето?

Сигурни сме, че в съзнанието ви изплуват множество въпроси щом стане дума за правилно съхранение на кафето. Колко често да купуваме кафе? В какви количества? Мляно или на зърна? Всъщност отговорът е много прост и ни препраща към избора на храна. За да бъде прясна и максимално вкусна храната, добре е да се взима често и в по-малки количества. Същата е препоръката за покупката на кафе - купувайте малки количества, по-редовно. Това решение може да ви изглежда като загуба на време. Наистина е много по-лесно да купим кафе за няколко месеца напред, но кафето е много чувствителна стока. За оптимални резултати при приготвянето винаги трябва да използвате прясно кафе, за да получите чаша кафе с неустоим вкус и аромат.

Съхранявайте кафе на зърна, а не мляно кафе

За да си гарантирате най-добър вкус е подходящо да консумирате кафе зърната до определен период след изпичането им.Ако искате да си гарантирате кафе с превъзходно качество във всяка чаша - съхранявайте кафе на зърна, вместо мляно кафе. Тъй като кафето се окислява бързо след смилане, е важно кафе зърната да се смилат непосредствено преди консумация, за да придадат този неустоим вкус на прясно смляно кафе, който е спечелил милиони привърженици през годините.

Консумирайте до две седмици след изпичане

За да си гарантирате най-добър вкус е подходящо да консумирате кафе зърната до определен период след изпичането им. Ако приготвяте кафе напитките си с кафе зърна, изпечени преди не повече от две седмици ще усетите истинския вкус на своя кафе бленд с всяка глътка. Добрата новина е, че днес вече има редица компании, които доставят любимите кафе селекции до вратата ни. Ето защо можем да спрем с компромисите и да получим свежо и прясно изпечено кафе без усилия, а вкусът на всяка глътка е вдъхновяващ.

Съхранявайте зърната в правилния съд

Не всеки метод за съхранение на кафе зърната ще запази кафето ви свежо и чисто до самото приготвяне. В зависимост от предпочитания вид кафе, то може да бъде закупено в голямо разнообразие от контейнери или опаковки. Кафе опаковано в плик, с логото на производителя, обикновено е добро решение, за да запазите кафето си чисто и свежо, но обикновените найлонови пликчета не са. Затова е добре да имате стъклен буркан, който да се уверите, че е добре почистен - изсипете кафето вътре и вече не е нужно да се тревожите за качеството на своята кафе смес.

Съхранявайте на сухо, тъмно и проветриво място

Докато слънчевата светлина е изключително важна за правилното отглеждане и на кафето, тя не действа добре на вече изпеченото кафе. За да не опорочите превъзходните вкусови и ароматни характеристики на кофеиновата напитка, я съхранявайте на сухо и тъмно място. Шкафовете са идеално място, за кафето ви. Така то ще запази превъзходното си качество до самото приготвяне.

Качеството на всеки продукт, който консумираме, често зависи от начина, по който го приготвяме и съхраняваме. Редовна грешка на съвременния потребител е пренебрегването на методите за правилно съхранение на продуктите. Изберете любимата си кафе селекция, следвайте нашите насоки за съхранение, и качеството на всяка кача от любимата ви напитка е гарантирано.