Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за изпозлване на бисквитки

Нарастващата страст към кафе коктейлите!

26/04/2017 0 Коментар(и)

Нарастващата страст към кафе коктейлите!

Повечето хора обожават кафе. Тези, които не обичат вкуса му, го пият заради вълшебния ефект, който оказва върху организма. Тъй като хората са превърнали ободрителната отвара в част от ежедневието си, никак не е изненадващо, че  започват да го комбинират и с останалите си любими питиета. Интересът към коктейлите с кафе нараства с всеки изминал ден, а техните численост и многообразие вече са несравними.

Вероятно са ви правили впечатление напитки, вдъхновени от кафето, които разчупват представите ни за класически вкус и начин на сервиране на кофеиновия еликсир. Всеки от нас добре познава класическите комбинации за кафе със сметана или пък ирландското кафе, което смесва горещо кафе, ирландско уиски и захар. За щастие кафе културата се развива стремглаво през последните няколко десетилетия, така че днес се радваме на много по-модерни опции за напитки с кафе, отколкото простата комбинация от горещо кафе, алкохол и сметана.

Какво прави кафето толкова подходящо за коктейли?

В действителност, в днешно време не е необичайно да видите крафт коктейли да се сервират в кафенетата. Вероятно са ви правили впечатление напитки, вдъхновени от кафето, които разчупват представите ни за класически вкус и начин на сервиране на кофеиновия еликсир
 
До голяма степен това се дължи на разрастващата се страст към изкуството коктейлите. Все повече хора инвестират време и усилия в усъвършенстването на своите умения за комбинация на различни вкусове и приготвяне на запомнящи се специалитети. Това всъщност е обвързано от части и с нарастващия интерес към кулинарията и гурме света. От една страна се повишава стремежа за придобиване на умения за приготвяне и съчетаване на разнообразни продукти, а от друга все повече клиенти смело заявяват желанията си, дори да не срещат точната напитка в менюто.

На първо място обаче трябва да разглеждаме кафето като съставка. Кофеиновият продукт има много какво да предложи на бармана, тъй като е сложен продукт, той позволява експерименти и различни възможности за комбинации. Подходящо е да се смеси както с шоколад, ванилия или канела, така и с всякакви видове алкохол, дори с храна. Кафето ни позволява да използваме въображението си, което е безценно, нали?

Съвети за приготвяне на кафе коктейли у дома

1. Направете си перфектно кафе.

У дома или в заведението, важно е да вземете предвид всеки компонент важен за приготвянето на добра чаша кафе. Уверете се, че зърната са пресни, смилате ги подходящо, според метода на приготвяне, както и това, че ползвате кафе, което не е престояло твърде дълго. Когато сте сигурни, че кафето е приготвено идеално, вече можете да работите с него лесно и да приготвяте коктейли с разнообразни съставки.

Пропорциите за направата на страхотен кафе коктеил са много важни - следвайте ги.

2. Не се страхувайте да излезете извън ограниченията.

Не се страхувайте да мислите извън границите. Съществуват известни правила за комбинация на отделните сортове кафе с определени вкусове, но не се чувствайте длъжни да ги следвате. Можете спокойно да разчупите традиционните представи за вкуса на кафето и смело да експериментирате.

3. Следвайте правилните пропорции.

Не забравяйте за пропорциите. Кофеиновият продукт е чудесен за миксиране. Но както при всяка друга коктейлна съставка, пропорциите са ключови. Точно както при готвенето на добра храна, не всичко е въпрос просто на съставките, които използвате, трябва да го използвате правилно.

4. Следете качеството на съставките.

Качеството на всеки краен продукт зависи от състоянието на компонентите му. Добре една рецепта за коктейл да е наистина добра, ако използвате остатъци от съставки, резултатът няма да е впечатляващ. Основно правило е, че всеки компонент трябва да е в разцвета на силите си, за да допринесе максимално за вкуса на крайната напитка.

Как трябва да приготвяте кафето?

Какво кафе да използвате в своя коктейл зависи от личния вкус. Методите за приготвяне са многобройни, а съчетанията още повече, затова просто изпробвайте различни комбинации.

Забавлявайте се и споделете с нас: Кой е вашият любим коктейл с кафе?

Оставете коментар