Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за изпозлване на бисквитки
Система
Интензитет
Интензитет
Интензитет
Интензитет
Арабика
Арабика
Арабика
Робуста
Робуста
Робуста
Цена
Вместимост
Чинийка
Вид
Цвят
Брой
Вид шоколад
Вид опаковка
Филтър дози
Вид чаши

Musetti mio espresso

"Това, което има значение е любовта към кафето и опита. Великите дела се извършват със страст. Така че, ако сте достатъчно луди, за да живеете, заради това, в което вярвате ... всичко добива смисъл. Мечта за вкус, атмосфера, добро еспресо."
(Musetti mio espresso)

Компанията Musetti оперира повече от 80 години в света на кафето, в 60 страни на пет различни континенти. История на страст, упорита работа и успехи, където хората и   винаги са били единствените участници. Вниманието на компанията към продуктите и грижата й към потребителите са се запазили непроменени през годините. Именно поради тази причина са създадени уникални блендове, за да се задоволят най-различните вкусови предпочитания и нужди на различните потребители. Но качеството е в основата при създаването на всеки нов бленд. Стриктен контрол се извършва през целият процес на производство, от подбирането на зеленото кафе, през опаковането и дистрибуцията. Не един сертификат свидетелства за качеството на уникалните и висококачествени продукти на Musetti mio espresso. Страстта към кафето си проличава не само по внимателното подбиране и изпичане на суровият материал, но и по обръщането на внимание на всичко, което е свързано със света на кафето. Кафето е атмосфера, култура, опит. Кафето е емоционална напитка, подходяща за различни видове кафе изживявания. Намираме го за нужно в музиката, литературата, в картините, пиесите и филмите. Намираме го за нужно в планината, на морето и на други места, далеч от дома. Кафето е главен герой в ежедневните ритуали и личния живот. За това Musetti винаги следи интересите и събитията, свързани със света на кафето. Любовта към изкуството и внимателният поглед над всички събития прави Musetti една жива и постоянно развиваща се компания.

За различните блендове, кафето на Musetti се събира от три континента:

  • Централна и Южна Америка - Подбират се кафе зърна от плантациите в Бразилия, страна - най-големият производител на сорта Арабика. Кафе зърна от Колумбия, втори по-големина производител, от където произлизат най-вече сравнително сладки кафеени зърна Арабика. Гватемала е друг предпочитат производител от Musetti, заради отличното качество, средната киселост и интензивния аромат на кафето. Коста Рика, Салвадор, Никарагуа, Ходнурас - кафеени зърна със сладък, деликатен аромат и плътен вкус.
  • Африка - кафе зърна, отглеждани в Етиопия, където се отглежда най-добрата Арабика и се приготвят най-доброто измито зелено кафе.
  • Азия - Musetti избира Азия, заради Индия, Виетнам и Индонезия, които са най-добрите производители на висококачествена Робуста.

"Това, което искаме да постигнем, е да създадем най-доброто кафе в света."
Guido Sicuro Musetti

Началото на Musetti mio espresso е поставено през 1934 година, когато Luigi Musetti основава "House of Coffee", магазин за кафе в центъра на Пиаченца. Търпеливо и внимателно той създава първото кафе Musetti в малък тoстер и започва да го продава. За нещастие през Втората световна война, Musetti претърпява тежки дни, но когато тя приключва, той разширява дейността си. Желанието за развитие е толкова голямо, градовете се разрастват, а хората започват да се усмихват отново. През това време Liugi Musetti, неговата съпруга Дина и техният син работят упорито, за да постигнат мечтата си. През 1960 година се отваря новият завод на Musetti, където се компанията се развива технологично и е по-близо с една стъпка до набелязаните цели. Luigi Musetti съзнава, че неговата страст към кафето, може да го доведе до големи успехи. Наследникъ му Achille Musetti поема с още по-голяма страст бизнеса и пътува по света, за да създаде мрежа от контакти, които да му помогнат при изнеса на продукцията му по света. Франция, САЩ, Япония, Великобритания .. Musetti се превръща в известна марка, символ на качество, която се изнася в различни страни.

През 2003 година се построява нова централа в град край района на Пиаченца, където технологичните иновации позволяват да се преследва все по-високо и по-високо качество на кафето и да се държат под строг контрол всички процеси. Опаковането се случва под вакуум и в защитена среда, за да се запазят вкусовете и ароматите на истинското италианско еспресо. Също така Musetti отваря и италианско училище за кафе професионалисти, за което отговаря добре известния барман Liugi Lupi. Бармани и баристи от целия свят имат възможност да науча тайните на италианското еспресо, от начини на приготвяне на кафе лате и арт капучино до изискани коктейли.

През 2009 година Кафе Мусети празнува 75 години в света на бизнеса на кафето. И до ден днешен компанията поддържа все така силна любовта към кафето. Въпреки иновациите, те успяват да съхранят традициите в приготвянето на кафе.

Сертификати на Musetti mio espresso

За да подсигури производството на висококачествено кафе, Musetti mio espresso обръща особено внимание на избора на суровини, доставчици и производители на кафе. Самите опаковки гарантират запазването на кафето, но не и неговият произход, вкус и аромат. При купуването на кафе зърната, Musetti не само проверява данните за кафето, но и го пробва, за да е сигурна компанията във вкусовите качества на всяка една партида. От всяко кафе се взима проба и се изпраща до завода, за да бъде анализирана, кафе зърната да бъдат изпечени и след това да се вкуси финалния кафе екстракт за доказателство като качество на кафеените зърна. Същата процедура се повтаря и след пристигането на чувалите с кафе на италианските пристанища, за да се подсигури, че по време да превоза, качеството на кафето не се е развалило от влагата. Тази процедура е сертифизирана по  UNI EN ISO 9001:2000.

Musetti означава 'Качество'

Качество, с повече от 70 години опит, което днес можете да опитате от почти всяко кътче на света. Гаранцията на марката Musetti е получена от постоянната работа на служителите в компанията и използването на нови технологии. Според мнението на марката, качеството не трябва да бъде контролирано, а създадено с поредица от строги процедури, управляващи избора на зелени кафе зърна, процеса на изпичане на зърната, създаването на правилните блендове и опаковането така, че да се запази аромата на кафето. Тази процедура се превръща във философия на бизнеса, която е сертифицирана и от BRC Certification от A ниво, освен от сертификата UNI EN ISO 9001:2000. Още от 1997 година Musetti е член на CSC (Специални сертифицирани кафета), сдружение, което се поражда от опита и страстта на компании, занимаващи се с изпичане на кафе, които споделят обща цел: насърчаване на висококачествените кафе напитки и традициите в изпичането на кафе. От 2000-та година Musetti са сертифицирани и от BioAgriCert (Fair Trade) за кафе, произведено в биологични условия, за да успее да задоволи дори и най-претенциозните си клиенти.

Покажи:
Сортировка:
Musetti 100% арабика"100% Арабика" на Musetti е кафе, създадено само от подбрани сорто..
72.00 лв

Кафе на капсули от кафе зърна 100% АрабикаКапсулите 100% арабика на Musetti caffe, съвмести..
9.00 лв

Musetti Азура Безкофеиново еспресо"Безкофеиново еспресо" на Musetti е микс от печено и..
10.95 лв

Musetti mio espresso Choc-issimo е не просто шоколад, а изкуство!Musetti mio espresso Choc-issim..
5.30 лв

Musetti Кремисимо"Cremissimo" на Musetti е доброто италианско еспресо. Кафе ..
40.20 лв

Musetti КремисимоМонодозите "Кремисимо" на Musetti се прави от специални сертифицирани..
13.08 лв

Musetti Кремисимо"Cremissimo" на Musetti притежава интензивен и балансиран вкус. Състо..
72.00 лв

Musetti КремисимоКапсули Кремисимо на Musetti caffe, е кафе на капсули, съвместими с N..
8.40 лв

Musetti Безкофеиново еспресоМонодозите "Безкофеиново еспресо" на Musetti се прави от с..
13.69 лв

Musetti Безкофеиново еспресоКапсулите Безкофеиново еспресо на Musetti caffe е кафе на капсу..
8.40 лв

Musetti Еволюзион"Evoluzione" на Musetti се приготвя от специални сертифицирани с..
45.50 лв

Musetti ЕволюзионМонодозите "Evoluzion" на Musetti са специални сертифицирани сортове ..
13.75 лв

Musetti Феър ТрейдЗа "Fair Trade" на Musetti се подбират внимателно избрани сортове зъ..
9.85 лв

Musetti Ла Роса"La Rossa" на Musetti е едно от най-добрите италиански кафета. Хар..
35.00 лв

Musetti Ла Роса"Ла Роса" на Musetti е класическо еспресо с плътен, интензивен вкус. Пр..
72.00 лв

Musetti Ла РосаМонодозите "La Rossa" на Musseti е едно от най-добрите италиански кафет..
12.60 лв

Musetti Macinato Espresso"Macinato Espresso" на Musetti е специално създадено, за да с..
8.90 лв

Musetti Мио еспресоКапсулите Мио еспресо на Musetti caffe, съвместими с Nespresso система, ..
8.40 лв

Musetti НераЗа еспресо "Nera" на Musetti се подбират внимателно избрани сортове зърна ..
9.85 лв

Musetti ПарадисоМонодозите "Paradiso" на Musetti е един от най-ранно предлаганите видо..
13.35 лв