5 основни средства за приготвяне кафе в движение

Съжалявам да ви го кажа, но що се отнася до приготвянето на кафе по време на път, разтворимото кафе не е решението. Има само едно изключение от това правило, а то е свързано с дългите, международни пътувания, когато пренасянето на уреди за приготвяне на кафе е невъзможно. В другите случай, приготвянето на прясно, свежо и вкусно кафе, докато сте далеч от дома, може да бъде лесна задача, стига да се подготвите предварително. Направата на чаша отлично кафе по път изисква определено оборудване.

Има известен чар в приготвянето на кафе по време на пътуване. И то не само защото излизате от рутината на ежедневното приготвяне, в удобната си кухня, а също защото трябва да откриете добрите магазини за кафе в района, от които да си набавите свежи кафе зърна - това ще ви запознае с местните кафе навици, а вероятно ще ви предложи и по-интересен кафе вкус.

Ако ще приготвяте кафе на път, имате богат избор от оборудване, на което да се спрете, а как да го изберете зависи изцяло от вида кафе, който ще пиете. Основното, с което трябва да се снабдите е:

1. Приспособление, с което да смелите зърната.

Нашето предложение е кафемелачка от неръждаема стомана. Изберете малък и лек вариант на мелничка, който да бъде подходящ за пренасяне. Винаги можете да вземете мляно кафе, но добре знаем, че вкусът на прясно смяните кафе зърна е несравним.

2. Съд, в който да сварите водата.

Има вариант за сварите кафето си директно в чашата. Може да се спрете на термос, който освен лесен за почистване и съхранение на напитката, ще запази нейната температура. С термочаша пък, изпиването на напитката ще бъде много удобно и приятно.

3. Нещо, с което да приготвите кафето.

Използвайте френска преса, която е изключително функционален и удобен избор за вашето пътуване. Изберете вид, който работи със сгъваем филтър, което е отлична възможност да сместите място.

4. Съд, от който да пиете кафето.

При избора на съд, от който да пиете кафето си имате наистина богат избор - от пластмасови или хартиени чашки до по-масивните термоси или термочаши. Една картонена чаша ще е много по-удобна и лека за разнасяне, но с термочаша изпиването на вече приготвеното кафе ще бъде далеч по-безпроблемно.

Подготвихте ли своя сет за приготвяне на кафе по време на път? Идват топлите сезони от годината - възползвайте се от тях като заведете близките си хора на пикник или дълъг поход сред природата. Вече сте готови да съчетаете разходката сред природата с чаша прясно приготвено кафе с превъзходен вкус.