Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за изпозлване на бисквитки
Марки
Цена
Продукти
PDF Catalog

Филтърно кафе

Покажи:
Сортировка:
Tchibo Classic Elegant поднася елегантен вкус на всеки ценител на класическия кафе вкус!Tchibo C..
17.02 лв
Tchibo Special е интензитет и качество във всяка глътка!Tchibo Special е висококачествено филтър..
6.99 лв
Edusho Special Standart е кафе с превъзходен вкус и аромат, което впечатлява!Edusho Special Stan..
13.38 лв
Филтърно кафе

Филтърно кафе или защо да предпочетем това еспресо?

Кафето е най-предпочитаната напитка в света от векове насам. Поради високата му консумация през годините, производителите на кафе извеждат на пазара както необозрим брой кафе блендове и смеси кафе зърна от различните краища на земята, така и изключително голямо разнообразие при видовете кафе и методите за приготвянето му. С този богат продуктов асортимент, днес има отговор на вкусовите нужди на всеки ценител на вкуса на кафето, както и практични и лесни начини за приготвяне на всякакъв тип кафе. Един такъв начин за практично и бързо приготвяне на любимата ободрителна напитка е използването на метода на филтърното кафе. Филтърните кафеварки, както и кафето направено за тях, са отличен избор на практичния потребител, тъй като са бързи в приготвянето, лесни за употреба и почистване, но в същото време дават отличен вкус. Чрез метода на филтриране, се избягва получаването на утайка в кафето, запазва се вкуса на истинското кафе и се приготвя по-голямо количество, като това кафе се сервира като американско кафе. В наши дни, има и голям избор от автоматизирани кафе машини за филтърно кафе, които приготвят всяка порция кафе отделно, с натискането на един бутон. С постоянното качество на така нареченото американско кафе, предпочитано от голям брой привърженици на топлата напитка, този тип кафемашини си гарантират тази така висока производителност.

Говорейки за вкусовите характеристики на филтърното кафе, трябва да споменем факта, че то има доста голям обем на сервиране - около 8 унции. Ето защо в него се съдържа доста по-голямо количество кофеин, в сравнение с обикновеното еспресо. Въпреки това, филтърното кафе няма тази типична за еспресото горчивина. Дори до момента, филтърното кафе е най-разпространеният метод за приготвяне на ободрителната напитка в Германия. Интересен факт е, че кафето е най-консумираната напитка в страната, дори повече от водата и бирата. Филтърните кафеварки са изработени от Мелита Бенц, в Германия. Тя била домакиня, която приготвяла много храна и напитки, но ежедневно се сблъсквала един и същи проблем, който пропилявал голяма част от времето и. За да приготвя кафето бързо, но без утайката, която повлиявала и на вкуса на кафето, Мелита Бенц патентовала идеята за хартиените филтри, които прецеждат кафето по време на самото му приготвяне. 

Насладете се на класическия вкус на американско кафе, с голямо разнообразие от превъзходно филтърно кафе, от водещи кафе производители като: Тчибо, Пиачето, Едушо и други на топ цена от магазин за кафе и чай Cod Caffee!