Кафе Кимбо – опитай го и никога вече няма да го забравиш!

Кимбо е неаполитански производител на качествено кафеКафе Kimbo e “перлата“ на слънчевия Неапол – италиански град, в който са невероятно силни древните кафени традиции и е отлично развита културата на кафето. „Творчеството“ на компанията Café do Brazil – производителя на кафе Кимбо, може напълно да бъде в основата на холивудски приключенски филм за зашеметяващ успех, рисковани действия, огромна сила на волята и талантлива предприемаческа дейност. Кафе Kimbo е истинска неаполитанска легенда, която се предава от уста на уста. Този продукт удържа лидерските си позиции на световния пазар през последните 50 години. Марката Kimbo днес е синоним на успех и превъзходно качество. Много италиански гастрономи предпочитат тази марка пред останалите марки кафе. На пазара за кафе в Италия кафето Kimbo заема почетното второ място, а в Канада и Франция го признават за безспорен лидер по продажби. Повече от 60 страни ежедневно и с удоволствие пият кафе Кимбо, а на ден всички гастрономи на планетата изпиват повече от 7 милиарда чаши от това ненадминато кафе. Любовта на много привърженици на натуралното кафе на марката Кимбо признават особените качества на продукта, които го отличават от другите продукти на световния пазар. И така, какво прави кафето Kimbo толкова особено?

1. Иновативните методи на производство позволяват да се получат висококачествени зърна, а така нареченото конвекционно печене осигурява стабилност във вкуса на кафето.

2. Световната известност на тази марка, чиито продажби са за повече 300 милиона евро на година, привлича към себе си вниманието на много любители на кафето.

Компанията Kimbo запазва неаполитанските традиции за производство на кафе3. Всички продукти на този производител за обозначени със знака „U”, който потвърждава качеството на продукта. Тези кафемани, които се грижат за здравето си и предпочитат органичните продукти, непременно биха избрали кафе Кимбо.

4. Снабдявайки се с поредната опаковка кафе, купувачът може да бъде напълно сигурен във високото и качество, което причислява това кафе към категорията „премиум“.

5. Производителят предлага голям избор от елитни смеси кафе Kimbo с изразена грация и ярки особености, затова всеки потребител може да избере за себе си оптималното кафе от сърцето на Южна Италия – град Неапол.

Някой от известните хора веднъж е казал, че на света има неща, на които трябва да се доверяваме. Кафето Kimbo е едно от тях. Ако пробвате това кафе дори само веднъж, едва ли ще можете да се откажете повече от удоволствието да си го направите отново. Експериментирайте с различните видове кафе Кимбо и рано или късно ще откриете Вашия сорт!

Разгледайте нашите предложения и богатия избор от кафе с марката Kimbo в раздела “МАРКИ” > “KIMBO”.

Кафе Кимбо на зърна

Kimbo произвежда кафе на зърна с най-високо качество от Латинска АмерикаКафето на зърна Kimbo е с великолепно качество. Днес тази напитка е една от най-популярните сред кафените смеси, предлагани от Неапол. Кафето Kimbo на зърна се различава от другите видове преди всичко по качеството на продукцията, от която се приготвя. За създаването на наистина очарователна напитка се използват само отбрани зърна, докарани от Латинска Америка. Бразилската Арабика има мек, с нищо несравним кадифен вкус, който придава на букета Кимбо неизмеримо очарование и изисканост.

Това кафе се отличава със способа на изпичане. Зърната Арабика и Робуста се обработват в условия, към които са подложени огромни изисквания, а ключовите моменти в производството се пазят в тайна много строго. За запазването на качеството на продукта, създателите на висококачествената напитка използват ламаринени кутии и вакуумни пакети със специални клапани. Опаковката помага кафето да се съхранява дълго време без да се вреди на качеството му. Кафето на зърна от Кимбо се отнася към висшата категория на напитките с премиум клас. Ценителите на вкусното кафе ще бъдат във възторг от толкова голямото многообразие на вкуса и аромата, което представя известният италиански производител.

Кафето на зърна на марката Kimbo се смята за най-добрата линия на пазара. Благодарение на особеностите при приготвянето и съхраняването то с право  заема лидерски позиции сред другите видове. Освен това, кафето на зърна е представено в множество варианти, което позволява да се изберат най-силните или най-меките вкусове, в зависимост от изпичането или от съотношението на кафените сортове в сместа. Съобразявайки се със собствените си предпочитания, Вие можете да изберете най-подходящия за Вас вкус от зърна с дълбоко, средно или леко изпичане.

Ако искате да се насладите на истинска неаполитанска напитка, кафето на зърна на Кимбо ще разкрие за Вас целия потенциал на вкуса и аромата на ароматното еспресо. Освен това, е много приятно да почерпите с тази напитка гостите си. Кимбо е винаги на върха!

Кои са видовете зърна-кафе, които можем да предложим за Вас, може да видите тук.

Мляно кафе Kimbo

Този вид кафе от Kimbo се произвежда от 1949 година. Компания Kimbo се намира в Неапол – поддържа древните местни традиции за изготвянето на мляно кафе. Успехът на това кафе започва още от 70-те години на миналия век и след няколко десетилетия продукцията заема второ място в Италия. Между другото, Кимбо отваря и специална школа, където учат как правилно да пекат кафените зърна, а също и да създават уникални вкусо-ароматни смеси на мляното кафе Kimbo.

Мляното кафе на Кимбо се произвежда още от 1949  и е предпочитано кафе по цял свят

Зърната кафе за Kimbo се доставят от Гватемала, Етиопия, Бразилия, Колумбия и Индия. Плантациите, на които растат зърната, са екологично чисти, затова мляното Кимбо кафе е безопасно за употреба. Що се отнася до техниката на изпичане, трябва да отбележим, че тя се отличава до известна степен от техниките на другите кафени марки. Печенето на зърната за мляното кафе на компанията се осъществява с помощта на горещ въздух, което осигурява идеално равномерно изпичане. Всеки сорт се пече отделно от опитни специалисти, а след това се формират разнообразни ексклузивни смеси. Мляното кафе от Kimbo е признато за една от най-ароматните напитки на света, като това достойно звание е присъдено от водещи специалисти на кафе. Независимо изследване на група учени потвърдило, че мляното Кимбо кафе е екологично чист продукт. Върху всяка кутия или опаковка можете да откриете знак, който потвърждава този факт. Освен това компанията притежава широк асортимент от оригинални смеси и всеки любител на кафената напитка може да намери за себе си идеалното съчетание на кафе Kimbo – мляно.

Мляното кафе от Кимбо се разделя на няколко основни линии:

  • Aroma espresso – мляно кафе, което съчетава идеално в себе си 80% Арабика и 20% Робуста. Притежава силен шоколадов вкус и ярък аромат. Тази смес идеално подхожда за приготвяне на еспресо
  • Gold Metal – състои се от Арабика – 90% и Робуста – 10%. Мекият вкус и превъзходният аромат на „златното“ Кимбо оставя трайно впечатление и Ви се иска да го пробвате отново и отново.
  • Decaffeinato – мляно Kimbo кафе, създадено специално за тези, които съблюдават за доброто си здраве. Тази ароматна напитка не съдържа кофеин и при това се слави с богат аромат и пълноценен вкус.
  • Arabica – съдържа 100% Арабика. Това кафе се характеризира с мека киселина и нежен вкус. Това съчетание е идеално за приготвянето на превъзходно капучино.
  • Cialda – смес, приготвена по специална неаполитанска рецепта. Разфасовано е в оригинални порционни опаковки. Ако искате да пробвате истинското неаполитанско кафе, това е начинът!
  • Espresso Neapolitano – това мляно кафе се смята за най-доброто от семейството на компанията. Благодарение на силното изпичане, готовото кафе има плътен гъст каймак. Любителите на еспресото ще бъдат „покорени“ от аромата и вкуса на тази възхитителна напитка.

С всички видове мляно кафе на Kimbo, които предлагаме от CodCaffee, може да се запознаете тук.

Мляното кафе Кимбо е висококачествен продукт на марката Kimbo. И между другото се смята за луксозно, за което свидетелства и специалният сертификат.

Kimbo кафето на капсули е със запазени качества на кафе-зърната и е много лесно за приготвяне

Кафе на капсули Kimbo:

Капсулното кафе Кимбо е удобен вариант, ако не можете да гъбите време за приготвянето на любимата Ви кафена напитка. Достатъчно е да налеете вода в кафемашината, да сложите капсулата Кимбо в специалното отделение за това и да натиснете копчето. Това е всичко. Вече можете да се насладите на ободряващата Ви напитка.

Kimbo е кафе, произведено по неаполитанските традиции. В настоящият момент на капсули това кафе се продава в над 60 страни по целия свят. Основните предимства на Кимбо на капсули е, че преминава през конвекционно изпичане, което му осигурява стабилен вкус; елегантна опаковка и запомнящ се логотип (качество премиум, ярък вкус и благороден аромат).

За производството на кафето в капсули Кимбо се използват избрани сортове кафе Арабика и Робуста, изпечени по традиционни италиански стилове.