9 идеи от интериора на кафенетата, които можете да използвате за собствената си кухня

Обожавам да пия кафето си у дома. Но има нещо много изкушаващо в това да отидем на кафе, нали? И не само защото някой друг ще направи кафето ни, и то добре, а защото има нещо изключително зареждащо в атмосферата - хората, които разговарят, музиката..При някои хора, тази обстановка дори повишава продуктивността. А за тези от вас, които се чувстват по-креативни благодарение на кафене шума вече има и специален сайт -  Coffitivity, който пресъздава шумовете от кафенето.

Като се има предвид, че кафето идва от цял свят, картата на света може да бъде точно това, от което се нуждае вашата кухня.Но освен звуците, какво друго прави кафенето специално? Вашето обкръжение. Тук ще ви споделим девет добри идеи, от интериора на големите кафенета, които можете да имплементирате и в собствената си кухня. Няма съмнение, че дизайнът играе огромна роля в усещането за пространство. Ето няколко дизайнерски елементи, които да вдъхновят обзавеждането на собствени ви кухни.

1. Растения и зеленина

Обичам кафенета, в които има и зеленина. Може да бъде от няколко саксии до цял кът с растения, но идеята е да изберете вашите цветя според това къде ще ги поставите и каква светлина ще достига до тях. 

2. Сложете колело!

Разбира се, висящото на стената колело може да изглежда като клише, но винаги е симпатично когато една лепенка на велосипед или малък декоративен велосипед са поставени като акцент в интериорния дизайн. 

3. Не използвайте обикновени чаши.

Отървете се от обикновените чаши! Ако оборудвате кухнята си с чаши ръчна изработка, както и такива, които демонстрират характер ще внесете много повече уют и настроение на помещението. Избирайте чашите си постепенно и внимателно. Това винаги е по-добър вариант от чаша, която всеки друг има, нали?

4. Карта на света

Като се има предвид, че кафето идва от цял свят, картата на света може да бъде точно това, от което се нуждае вашата кухня.

5. Покажете своите кафе смеси.

Ако оборудвате кухнята си с чаши ръчна изработка, както и такива, които демонстрират характер ще внесете много повече уют и настроение на помещението. Покажете красотата на прясно изпечените кафе зърна. Прозрачен буркан пълен с зрънца кафе е прекрасна гледка. Все пак имайте предвид, че вашето кафе не трябва да има пряк досег със слънчева светлина, за да не се повиши неговата киселинност. Наредете бурканите с отделните смеси, някъде където няма да бъдат под преки слънчеви лъчи.

6. Придайте стиймпънк облик.

Можете да придадете стиймпънк облик на кухнята си като разглобите няколко стари машинки и използвате частите като аксесоар. Може да ви звучи странно, но ако този стил ви допада, резултатите наистина ще ви харесат. 

7. Направете кафе пространството си подходящо за четене.

Какъв по-добър начин за заслужена почивка, в събота сутрин, от чаша от любимото ви кафе и книга или списание в ръка. Наредете любимите си книги и списания на видно място в кухнята, за да започнете деня си по лек и приятен начин.

8. Използвайте цветове.

Развихрете се с цветовете. Не се страхувайте да боядисате стените в ярки и забележителни цветове. Използвайте любимите си нюанси и ще направите прекарването в помещението още по-добро. Съчетайте и цвета на чашите със стените за още по-голям разкош.

9. Покажете своето кафе оборудване.

Доста новаторска идея, която използват доста големи и известни кафенета, е да използвате своето кафе оборудване като декор. Инвестирайте в приятни на вид мелничка, джезве или френска преса и след употреба и почистване можете да ги поставите на видно място, за да превърнете помещението в истинско кафе убежище.

Превърнете кухнята си в малко и приятно кафе, с изразена кафе идентичност. Само така всяка чаша кафе ще бъде още по-невероятно преживяване. Да, възможно е!