Мауро – традиция, изпитана с времето

Компания Мауро е основана през 1959 година в малкото градче Реджо Калабрия. През 2008 година компанията придобила нов собственик, който усъвършенствал технологията на производство и помогнал на компанията да заеме уверена позиция на международния пазар. Mарката Mauro се отнася към премиум линиите кафе и предлага само кафе с високо качество от най-добрите сортове зърна.

Изпичането на Мауро кафето

Caffe Mauro е единствената марка кафе в света, която прави кафето по технологията на бавното изпичане. Особеността на тази технология е, че това изпичане позволява напълно да се разкрият всички вкусови и ценни свойства на кафените зърна. Продължителността на печене е 15-18 минути, което помага на водата постепенно да се изпари от зърната, а всички етерични масла, които съхраняват в себе си аромата на зърната, остават.

Продукция Мауро

Компанията предоставя широк избор от продукти, които се отличават с нежен и дълбок аромат, а също и с балансиран вкус. Смесите включват от седем до тринадесет сорта арабика, времето на печене на всеки сорт варира от 10 до 18 минути.

Тук ще разкрием за Вас тайната на класиката в зърната и мляното кафе Мауро. Само в целите и смлени зърна кафе, прилежно пакетирани, за да запазят всички свойства на растението, присъства класическият вкус и изискаността на истинското италианско традиционно кафе. Всеки ценител на кафе знае, че зърната запазват най-много от веществата в зърната, а мляното кафе може само да улесни хората в това, да си приготвят съвършената напитка.

Кафе Мауро на зърна

Ето кои видове кафе Мауро на зърна предлагаме ние от codcaffee.com за Вас. Изборът оставяме на Вас!

Caffe Mauro Bio Fairtrade 1 кг

Изключителна комбинация от сертифицирани органични кафени зърна FAIRTRADE със сладък и ароматен вкус, произведени от висококачествена арабика. Тази арабика е богата на полезни елементи за здравето, като бавното изпичане е съхранило всички тях във вълшебните зърна. Захарите в зърната се карамелизират без да изгарят, а с това ароматът се подобрява и придава на напитката неповторим вкус.

Caffe Mauro De Luxe 1 кг 

Това е елитно кафе, което заема едно от първите места в редицата на „Мауро“ кафето. То съчетава прекрасния арабиков аромат и робустовия нежен вкус с лек нюанс на шоколад и гъст каймак.

Caffe Mauro Espresso 0.5 кг

Тази смес е от отбрани арабика зърна от Централна Америка и Бразилия и азиатска робуста. Кафето е с дълбок и наситен вкус и е много ароматно. Това е смес от 60% арабика и 40% робуста, специално създадена, за да даде най-доброто еспресо. Това е първенецът на Mauro! Най-добрите зърна от най-високия клас!

Caffe Mauro Premium 1 кг

Кафето е с интензивен тръпчив аромат, благодарение на смесването на азиатските зърна робуста и южноамериканските арабика зърна.

Caffe Mauro Single Origin India 1 кг

100% кафе от Индия със силен вкус, богато на кофеин. Отличен избор е за сутрешното Ви събуждане и за помощник в стремежите Ви да се концентрирате по-бързо. Вкусът е пикантен, ефектът ободряващ и продължителен, а нотките на цитруси и шоколад Ви оставят без дъх!

Caffe Mauro Classico 0.5 кг

Ето това е една натурална кафена напитка от бавно изпечени зърна, която придава най-добрите традиции на италианското класическо кафе. Балансът между 30% арабика и 70% робуста е съвършено отразен във великолепния вкус на топлата наслада.

Caffe Mauro Centopercento 1 кг

Арабиковата смес е уникална и има възхитителен тъкън аромат. Сместа от кафените зърна, отглеждани в Бразилия и Централна Америка, е 100% арабика.

Caffe Mauro El Salvador 1 кг

Перлата на юг от Гватемала – Ел Салвадор е известен с висококачествената си арабика, която расте благодарение на естествените метеорологични условия – дъжд и тропическа горещина. Точно това е отразено и във вкуса на напитката – топлина, мекота, нежност, а ароматът Ви пренася в най-уютните кътчета на Вашето подсъзнание!

Caffe Mauro Ethiopia 1 кг

Дивата природа на африканските земи е отразена точно тук – в ароматното Ви кафе! Етиопия е майка на най-древните и ценни арабикови сортове зърна. Тази земя ражда кафе, което прави напитката Ви интензивна, богата на аромати и привкуси на карамел, череши, мед. Опитайте съвършенството на дивото в чаша кафе!

Caffe Mauro Special Bar 1 кг

За тези, които обичат да пият кафе често. Прекрасната смес от арабика и робуста 80/20 със средно изпичане има плътен вкус и интензивен аромат с шоколадови, плодови и цветни нокти във вкуса си. За създаването на тази смес са „виновни“ плантациите в Бразилия, Индия и Централна Америка. Кафето е с истински италиански характер!

Caffe Mauro Special Espresso 1 кг

Смес, специално подбрана и изпечена за да осигури на кафето силен аромат. Напитката е с нежен каймак, ароматен вкус и ниско съдържание на кофеин.

Caffe Mauro Superior 1 кг

Тази кафена смес дава на напитката плътен каймак, прекрасен аромат от най0добрите зърна арабика и интензивност на вкуса.

Caffe Mauro Value 1 кг

Смес от изпечени южноамерикански зърна арабика и висококачествена робуста от Азия. Композицията има интензивен, остър вкус и е с много кофеин. Особено добре се съчетава с мляко за приготвяне на капучино и лате.

Caffe Mauro Decaffeinato 0.5 кг

Балансирана кафена еспресо смес от 100 процентова арабика с минимално съдържание на кофеин. Вкусът е плътен, ароматът е дълбок, напитката – незаменим другар в забързаното ежедневие.

 

Мауро мляно кафе

Това е един великолепен подарък и за самите Вас, и за Вашите приятели и близки!

Кафето винаги трябва да е защитено от контакт с кислород. Той е пръв враг на кафения аромат. Поради тази причина винаги кафето трябва да се съхранява добре опаковано! Именно така Mauro опакова мляното кафе, като опаковката е удобна, практична и запазва качествата на Вашето кафе задълго. Кои са видовете мляко кафе на компанията Мауро, които предлагаме ние? Запознайте се с тях:

Caffe Mauro Centopercento кутия 250 гр

Уникална смес от арабика с възхитителен тънък аромат. Създадена е от отбрани бобове кафе, отглеждани и събирани в Бразилия и Централната част на Америка.

Caffe Mauro Classico Macinato 250 гр

Най-висококачествената напитка на Мауро с интензивен, много наситен вкус. Сместа е от 30% бразилски сортове арабика и 70% азиатска робуста.

Caffe Mauro De Luxe кутия 250 гр

Това е едно кафе с пълноценен вкус от висококачествени зърна на арабика и робуста. Сместа е в съотношение 70/30 в полза на арабиката.

Caffe Mauro De Luxe 250 гр

Луксозната напитка е съчетание на арабика и робуста от бразилските и азиатските плантации кафе. Мляното кафе в пакет с нищо не отстъпва на De Luxe в кутия. Вкусът е точно толкова нежен и балансиран, с лек шоколадов привкус.

Caffe Mauro Original 250 гр 

Интензивност и острота на аромата, придадени от високото съдържание на робуста. Равновесие на напитката придават 10-те процента южноамерикански и бразилски сортове зърна арабика.

Caffe Mauro Original Macinato 250 гр

Смес със силен и устойчив аромат от висококачествено робуста и арабика кафе.