Козметични ползи от маските за лице с кафе!

Кафето играе важна роля за освежаване и озаряване на кожата отвън.Пиенето на чаша кафе е важна част от ежедневния режим за много хора. Кафето е ценно заради способността му да освежава, енергизира и събужда. По същия начин, кафето играе важна роля за освежаване и озаряване на кожата отвън. Кафеният продукт има потенциала да разреши кожни проблеми, с които се борите от години, за нула време, тъй като кафето съдържа много антиоксиданти, които действат срещу увреждането на кожата. 

Кафето е силен съюзник в борбата за намаляване на подпухналостта под очите, а също може да бъде страхотен ексфолиант, понеже има способността да проникне дълбоко в порите и да премахне замърсяванията, които другите ексфолиращи продукти не могат да достигнат. Кафето може също да изравни тена от кожата, което го превръща в перфектната маска за всички видове кожа.

Днес ви представяме няколко маски за лице, които ще помогнат на кожата ви да се възползва от всички предимства на кафето:

1. Маска с кафе и мед

Меда и кафето са чудесна комбинация за красива кожа.Тази страхотна комбинация може да ви осигури невероятни резултати. Антиоксидантната формула на кафето и овлажняващата способност на меда ще ви дадат блестяща и хидратирана кожа.

Как да си я подготвим:

Комбинирайте една супена лъжица кафе на прах и една супена лъжица мед в купа. Смесете добре съставките. Нанесете получения продукт върху лицето, като нежно масажирате с кръгови движения. Оставете маската да подейства за около 20 минути, след което изплакнете.

2. Маска с кафе, овесено брашно и кисело мляко

Кафето и овесена каша са обогатени с ексфолиращи свойства, а киселото мляко ще тонизира кожата.

Как да си я подготвим:

Кафето е ценен ексфолиант за кожа.Смесете кафето, киселото мляко и овесената каша, до получаване на фина паста. Нанесете я върху лицето и шията. Нека престои върху кожата поне 30 минути. Изплакнете с топла вода и почистете кожата.

3. Маска с кафе и какао

Определено трябва да опитате този вкусен продукт за лице. И двете съставки са богати на антиоксиданти и могат лесно да коригират несъвършенствата по кожата.

Как да си я подготвим:

Вземете кафе на прах и какао на прах в равни количества, след което ги разбийте с малко мляко, до получаване на кашеста смес. Нанесете тази паста върху шията и изчакайте половин час, преди да я изплакнете с хладка вода. Ароматът ще успокои вашите сетива и маската ще изглади кожата напълно, ще свие порите и ще хидратира кожата.

4. Маска с кафе и зехтин

Тази маска за лице е предназначена за тези от вас със суха кожа, тъй като зехтинът има свойството да овлажнява кожата в дълбочина.

Как да си я подготвим:

Смесете една супена лъжица кафе на прах с една супена лъжица зехтин и ги разбъркайте добре. Нанесете тази смес върху лицето и шията. Не позволявайте да изсъхне върху кожата, а измийте след 3 минути и мигновено ще забележите разликата.

Кафето притежава антиоксиданти, които изчистват и освежават кожата.

5. Маска с кафе и лимон

Тази маска за лице е най-подходяща за тези от вас с мазна кожа.

Как да си я подготвим:

Вземете супена лъжица кафе на прах и го разбъркайте с лимонови сок. Когато получите продукт с текстурата на паста, нанесете върху лицето и шията и изплакнете след 30 минути. Лимонът е богат на витамин С, така че преминава през порите и изчиства мръсотията от кожата.

Предимства от използването на маски за лице с кафе:

  • Кафето има способността да стимулира кръвообращението, което ще ви осигури здрава кожа.
  • Кафето притежава антиоксиданти, които изчистват и освежават кожата.
  • Кожата ви може да се защити от вредните ултравиолетови лъчи и да избегнете увреждане на кожата.
  • Можете да усетите колко гладка е кожата ви след като сте използвали този тип маски.
  • Намалява омазняването на кожата.
  • Кафето е средство за премахване на кожни проблеми.

Насладете се на чудесните козметични свойства на кафето... след като изпиете чаша от любимата си кафе напитка, разбира се!