Отървете се от досадните главоболие и безпокойство с лавандулов чай

Какво правите, когато се чувствате тревожни или стресирани? Методът, който започнах да използвам, и който безспорно работи ефективно е на пръв поглед простичък, но винаги ме спасява - чаша чай.

Лавандулата, особено под формата на етерично масло, е част от ритуалите за здраве и красота на много хора.Днес ще споделя с вас любим начин за приготвяне на чай от лавандула. Лавандулата, особено под формата на етерично масло, е част от ритуалите за здраве и красота на много хора. Някои обичат да капнат няколко капки лавандулова есенция върху калъфките на възглавниците, преди лягане, за да се насладят на спокоен сън

Други добавят 1-2 капки във ваната, за да разпространят аромата във въздуха и върху себе си. Лавандуловият чай пък може да помогне за облекчаване на безпокойството и лекуване на главоболие - той с почти магически сили "измива" неприятните усещания и тежест - ето защо никак не е чудно, че доста домакинства се стремят винаги да имат на разположение поне малко от него.

Откъде произлиза тази мощна магия?

Ароматът на лавандула има много успокояващ ефект, който помага на тялото да се освободи от безпокойството и да се отпусне. Според изследванията, миризмата на лавандула намалява сърдечната честота и кръвното налягане, което е особено полезно, когато изпитваме безпокойство, тъй като епизодите на тревожност могат да причинят значително покачване на кръвното налягане

Лавандулата също е добра алтернатива за подобряване на кръвообращението, което на свой ред ни помага да се чувстваме по-готови да се справим с различните задачи и предизвикателства.

Много пъти в ежедневието, тялото ни става много стегнато и сковано, без дори да осъзнаваме. Това може да предизвика дискомфорт и болка. С релаксиращите ефекти на лавандулата, нашите мускули могат да се отпуснат, което спомага за облекчаване на болката и дискомфорта.

Чаят от лавандула също може да ни помогне да се чувстваме по-енергични. Проучвания разкриват, че хората, които вдишват аромат на лавандула преди лягане, спят по-добре и си почиват по-ефективно, поради което се будят, чувствайки повече енергия!

Ароматът на чудотворното растение помага за облекчаване на възпалени кръвоносни съдове, които могат да причинят главоболие. Те също така успокояват нервите, като имат цялостен лечебен ефект.

В заключение можем категорично да твърдим, че лавандуловият чай ни помага да изглеждаме по-отпочинали и красиви, тъй като ни помага да се отпуснем и да се заредим със сили и енергия!

Рецепта за студен чай от лавандула:

Студеният чай от лавандула също може да ни помогне да се чувстваме по-енергични.През зимата лаваднуловият чай е една от любимите ни топли напитки, но какво ще кажете за лятото? За щастие, студената му версия има и добър вкус. Но как да го направим правилно? Изненадващо, ще включим и листа зелен чай!

Необходими съставки:

  • 4 чаши вода
  • 3/4 чаена лъжичка суха лавандула (или 1 1/2 чаени лъжици пресни лавандулови цветове)
  • 4 чаши органичен зелен чай
  • органични клонки от лавандула

Начин на приготвяне:

Изсипете водата в тенджера и я оставете да заври. След това я махнете от котлона и изчакайте 4 - 5 минути. После добавете сухата лавандула, но не и клонките. Тях начупете и сложете в термо чаша или купа, заедно с лед и залейте с чая от лавандула.

Може да се насладите на своята освежаваща и успокояваща напитка!