Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за изпозлване на бисквитки

Рецепта за Frappuccino и Mocha Frappuccino от Starbucks

26/09/2017 0 Коментар(и)

Рецепта за Starbucks Frappuccino и Mocha Frappuccino

Обичам Starbucks вариантите за Frappucccino, защото освен освежаващи, те ми дават и идеалната сладост, с която да поглезя небцето си, по всяко едно време на деня.

Още едно предимство на домашно приготвеното фрапучино е, че можете да го персонализирате според своя собствен вкус. За мен те са идеалната напитка по време на разходка, подобаващ край на дългия работен ден или награда за успешното усмиряване на детето по време на пазаруване. Не зная как, но фрапучино специалитетите винаги успяват да ме изкушат и да се прокраднат в менюто, като малко отклонение от диетата ми.

Ако и вие често отскачате до Starbucks за прословутите Frappuccino и Mocha Frappuccino, предлагаме ви рецепти за тях, с които да поглезите себе си и близките си хора, а и да спестите време и средства

Още едно предимство на домашно приготвеното фрапучино е, че можете да го персонализирате според своя собствен вкус. Харесвате малко по-силен аромат на кафе или пък не твърде силно усещане за сладост? Готово - добавете малко повече кафе и по-малко захар. Имате предпочитания относно кремообразната текстура на напитката - изберете обезмаслено или пълномаслено мляко, по свой вкус. Приготвяйки напитката си у дома - възможности за вкус са неограничени. Можете дори да се поглезите с апетитно Mocha Frappuccino като добавите шоколадов сироп, ванилово фрапучино - добавяйки малко ванилов екстракт, или пък солено карамелено фрапучино - само добавете малко от удивителния солен карамел! Забавлявайте се,  създавайки перфектната студена напитка! 

1. Frappuccino

Можете да се поглезите с апетитно Mocha Frappuccino.Ето и нашата рецепта за приготвяне на неустоимо Starbucks Frappuccino!

Необходими съставки:
/за 1 кафе/

  • 1/2 чаша силно кафе, охладено
  • 1 чаши мляко
  • 4 кафени лъжици захар
  • лед

Начин на приготвяне:

Комбинирайте всички съставки и разбъркайте, докато захарта се разтвори. Добавете лед, който можете и предварително да разбиете, ако желаете.

Лесно и вкусно е, нали!

2. Mocha Frappuccino

Само едно нещо е по-неустоимо от любимото фрапучино - мока фрапучиното!Има само едно нещо, което по неустоимо от любимото фрапучино - мока фрапучиното!

Необходими съставки:
/За 1 кафе/

  • 1 1/2 чаши ледени кубчета
  • 3/4 чаша мляко
  • 1 чаена лъжичка инстантно кафе, разтворено в 1/4 чаша гореща вода
  • 1 супена лъжица захар (повече или по-малко, на вкус)
  • 2 супени лъжици шоколадов сироп
  • сметана (по избор)

Начин на приготвяне:

Смесете леда, млякото, кафето, захарта и шоколадовия сироп. Изсипете във висока чаша и напълнете догоре със сметана. За допълнително неустоимо вкусово усещане, гарнирайте с какао на прах или шоколадов сироп.

Вече сте готови да се насладите пълноценно на малките моменти от деня!

Оставете коментар