Пригответе си апетитен и здравословен пудинг с кафе

Чиа пудингът с кафе ще се превърне в любимият ви здравословен десерт.Чиа пудингът с кафе е не просто лесен за приготвяне - той ще се превърне в любимият ви здравословен десерт, за закуска или пък за моментите, в който гладът ви за сладко се обажда. Ето още един страхотен начин да използвате останалото сварено кафе - превърнете го в перфектното сладко удоволствие!

Рецептата, която ви предлагам днес е вдъхновена от многобройните десерти с чиа, които ми попадат напоследък, но е и плод на собствената ми импровизация. Знаете, отношението ми към кафето - не мога без него, затова реших да го включа в десерт, който освен вкусен е и здравословен, и мога да го похапвам без чувство на угризение.

Голям плюс на рецептата ни е, че не отнема време или усилия за подготовка. За около 5 минути можете да го приготвите, след това трябва да проявите малко търпение и да го оставите да престои в хладилник за около 4 часа. Затова смятам, че кафеният чиа пудинг е идеалната закуска - спретвате го вечер, преди лягане, а на сутринта се събуждате с апетитна и енергийна закуска

За любителите на кулинарията, които обичат да творят в кухнята и да влагат нещо от себе си в рецептите - можете да проявите въображение и да оформите десерта по свой собствен вкус, като го гарнирате със сметана, настърган черен шоколад, а защо не и малко счукани ядки.

Необходими съставки:
/За 3 порции/

  • Кафеният чиа пудинг е идеалната закуска.200 мл студено кафе
  • 200 мл мляко
  • 2 супени лъжици суров мед или кленов сироп
  • 8 супени лъжици чия семена
  • 1/2 ч.л. ванилия на прах
  • малко настърган шоколад

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки. Оставете сместа в хладилник за 4 часа или за една нощ. Сервирайте със сметана и настърган шоколад.

Съвети за приготвяне:

Ако искате чиа пудингът да е веган рецепта, използвайте растително мляко по свой вкус.

Добро утро! С вкусна закуска денят е много по-добър, нали?