Домашно приготвено макиато с кокосово мляко за "добро утро"!

Макиатото с мляко от кокос изпъква сред кафе специалитетите със своята кремообразна консистенция, очарователна, но премерена сладост и богатство на вкусове.Когато верига като Starbucks изкара нова напитка на пазара, винаги изпитвам едно непреодолимо нетърпение да я опитам. Обикновено вкусът и ми харесва, но си мисля, че едва ли бих си я поръчала отново, а по-скоро бих се придържала към класическото и така любимо за мен капучино.

Днес обаче ще ви предложа една не толкова традиционна рецепта, която може да се превърне в любимата ви лятна напитка, но и не само. Все пак имаме нужда от освежаване и доза подслаждане по всяко време на годината, нали? Макиатото с мляко от кокос изпъква сред кафе специалитетите със своята кремообразна консистенция, очарователна, но премерена сладост и богатство на вкусове. Не е нужно обаче да тичате до популярните кафе заведения всеки път когато ви се допие сладко кафе, можете да разгърнете своя бариста потенциал и да спестите пари, научавайки се да приготвяте у дома любимите си кофеинови специалитети.

За моята домашна версия на кокосово макиато използвах неподсладено кокосово мляко, домашен ванилов сироп, неподражаемото еспресо и малко вкусен карамел. Леката текстура на кокосовото мляко и нежната сладост на ванилов сироп се съчетават просто идеално, а пропорциите могат да варират спрямо личния ви вкус.

Освежаващата комбинация от сладко мляко от кокос и енергизиращо еспресо не само ще даде подходящо начало на деня ви, но и ще се погрижи за доброто ви настроение.

Освежаващата комбинация от сладко мляко от кокос и енергизиращо еспресо не само ще даде подходящо начало на деня ви, но и ще се погрижи за доброто ви настроение.Необходими съставки:

  • 1 чаша неподсладено кокосово мляко
  • 1 ч. л. доматен ванилов сироп
  • 2 дози късо еспресо (по 30 мл)
  • малко мока-карамел подсладител

Начин на приготвяне:

Смесете домашния ванилов сироп и кокосовото мляко в чаша. Напълнете чашата с лед и изсипете дозите еспресо. Добавете подслаждащата  добавка с вкус на мока-карамел.

Нима има по-апетитно начало на деня от домашно приготвено макиато с кокосови нотки?