Рецепта за Ментово мока фрапе

Ако сте фен на ментата, тогава имате късмет. С настоящата статия ще разберете как да съчетаете неустоимия вкус на любимата кофеинова напитка със свежестта на прясната мента в един единствен кафе специалитет.

Съчетайте вкуса на кофеинова напитка със свежестта на прясната мента.Преди да ви споделим своята рецепта за ментово мока фрапе, нека отделим няколко реда на сладоледа... Мислили ли сте какво бихте правили без него? Той е верен спътник в живота на всеки от нас. Придружава ни по време на приятните летни разходки ( или поне докато не свърши), споделя с нас емоциите от дългите часове на плажа, както и самотните вечери пред телевизора. Животът би бил много по-празен или поне доста по-безвкусен без любимото сладко изкушение..

Тази моя страст, която продължава още от детинство, ме кара да споделя една вкусна рецепта, с която можете да съчетаете така любимия вкус на кафето, с неустоимата сладост на сладоледа в един специалитет, който не е просто напитка, а истинско преживяване за сетивата. Да, лятото приключи, но ценителите на добрия вкус знаят добре, че отдавна сладоледът не се консумира само в летните горещини!

Първото, което трябва да направите са кафени кубчета лед. За целта просто сварете силно кафе и изсипете готовата течност във формички за лед. Оставете ги да престоят за една нощ във фризера. А на сутринта може да пристъпите към същинското приготвяне на напитката, която ще ви направи перфектния домакин, а разчуе ли се - вероятно няма да останете насаме от приятели, който се отбиват за по чаша кафе.

Сладоледът не се консумира само в летните горещини!Необходими съставки:
/за 2 чаши/

  • 12-15 кафени кубчета лед 
  • 1/2 топка ментов сладолед (или мента)
  • 1/2 топка шоколадов сладолед
  • 2 чаши мляко
  • ментов шоколадов сироп
  • бита сметана
  • шоколадови бонбони за гарниране

Начин на приготвяне:

Поставете първите четири съставки, изброени по-горе в миксер и пюрирайте до гладка текстура. Начертайте вътрешността на две чаши с шоколадовия сироп. Изсипете фрапето в подготвените чаши. Допълнете чашите догоре със сметана. Поръсете с натрошени бонбонки.

Бон апети!