Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за изпозлване на бисквитки

Сол вместо захар към кафето! Защо?

26/04/2017 0 Коментар(и)

Защо би трябвало да добавяте сол към кафето си, вместо захар?

Време е да се сбогувате с традиционните си представи за овкусяване на кафето. Добавете сол, вместо захар, а резултатите могат наистина да ви впечатлят!

Любителите на кафе напитки са доста творческа група, която може да изненада със своята креативност и изобретателност по отношение на вкуса на кафето.Любителите на кафе напитки са доста творческа група, която може да изненада със своята креативност и изобретателност по отношение на вкуса на кафето. Привържениците на кофеинови специалитети понякога умишлено добавят сол към кафето си, в опит да подобрят вкуса му. И това не е просто нова тенденция, а има своята действителна научна аргументация.

Изследване на списание "Nature" показва, че натриевите йони в солта потискат горчивината на кафето и действително правят вкуса му по-добър. Разбира се, че съставката не е подходяща за всяка чаша кафе, но ако усещате своето твърде горчиво, не се колебайте да му прибавите щипка сол, с която ще върнете перфектния вкус във всяка глътка. Помнете съветът ни, защото когато следващия път кафето ви загорчи, можете просто да му сложите малко сол, смекчавайки усещането за горчивина.

И това не е първият път, в който свойствата на солта, подпомагат вкусовите качества на напитките ни. Чудодейната съставка може да се използва и за балансиране вкуса на някои по-евтини бутилки вино.

Помнете, че тайната е в умереното използване. Не прекалявайте със солта, защото повече от една щипка може тотално да съсипе ободрителния ви еликсир. А когато кафето не е добро, всички знаем, че и денят ни не тръгва така добре.

Оставете коментар