Меню
Меню
Количка

Coca Cola

Coca Cola

Историята на Coca Cola

Coca Cola е позната по целия свят марка, която е израснала от скромните си начала през 1886 година в Съединените щати на Америка. Тази безалкохолна напитка е създадена от фармацевт на име Джон Пембъртън, който искаше да създаде лековит сироп за главоболие. Но вместо това, той създава едно от най-иконичните питиета на света. По времето, Coca Cola е преживяла много промени и иновации, които са я превърнали в световна марка и любима на милиони хора.

Откриването на първата бутилка

На 8-ми май 1886 година, първата бутилка Coca Cola е продадена в една аптека в Атланта, Джорджия. Продуктът беше разреждан с вода и се продаваше като освежаващ лекарствен напитък. Но необходимостта от разкисляващ апарат и конкуренция от други безалкохолни напитки води до продажбата на идентитета и формулата на Coca Cola на Аса Кандлър, който успява да я превърне в успешен бизнес.

След това, марката Coca Cola става все по-популярна и започва да се разпространява в цялата страна. През 1899 година, компанията е преместена в Атланта, и днес се разпространява в над 200 страни по света.

Освен класическата Червена Coca Cola, компанията предлага и множество други вкусове и опции, като Coca Cola Zero, Diet Coca Cola, и най-новото допълнение - Coca Cola Energy.

Coca Cola не е просто напитка, това е символ на традиции, приятни моменти и вдъхновение. Нейната история отразява успешен бизнес, дългогодишно влияние и способността на марката да се приспособява към нуждите и предпочитанията на потребителите.

Coca Cola продуктови линии

На пазара съществуват много безалкохолни напитки, но никоя не е толкова популярна и разпознаваема като Coca Cola. Тази американска марка е създадена през 1886 година и оттогава продължава да привлича милиони фенове по целия свят. Coco Cola предлага различни видове напитки, които отговарят на желанията на разнообразни потребители.

Класическата Coca Cola и нейните разновидности

Няма нищо по-познато и вкусно от оригиналната Кока Кола. Тя е истинска легенда и вечен хит. Класическата Coca Cola е известна със своята освежаваща комбинация от карамелен вкус и естествени аромати. В допълнение към това, компанията предлага и различни разновидности на своя икономична марка. Можете да си насладите на Coca Cola Light, която е без калории, Coca Cola Zero, която няма захар или дори Coca Cola Vanilla, която има приятен ванилов аромат.

Coca Cola без захар

Coca Cola без захар се наслаждава на все по-голяма популярност. Тази линия на Coca Cola е предназначена за онези, които искат да се наслаждават на вкуса на Coca Cola, но без допълнителните калории и захар. Тя използва заместител за захар и все пак запазва своята характерна вкусова съставка.

Здравословна и вкусна алтернатива

Coca Cola се стреми да предложи на потребителите здравословни и вкусни алтернативи. В допълнение към линията без захар, те създават и други продукти, вдъхновени от своите класически напитки. Например Coca Cola Life е засилена с растителен заместител на захарта, позволявайки на хората да си придържат към своя вкус, но при по-ниско съдържание на захар. Всички гонят класическия аромат, но Coca Cola се усъвършенства и представя нови и иновативни продукти, за да задоволи вкуса и предпочитанията на своите потребители.


Няма налични продукти.