Меню
Меню
Филтър
Количка

Nespresso

Тайната на капсулите ...

Nespresso капсулата съдържа най-финото кафе, но това не е единственото предимство. Заедно с елегантния дизайн и гамата от цветове, капсулите са напълно защитени от въздуха, за да гарантират, че мляното кафе ще остане свежо през цялото време. Открийте тайните на това малко бижу ...

Тайните на кафеената черешка

Кафето извлича своите характеристики от почвата, водата, слънцето, търпението и грижата на производителите. С течение на времето тази тайна позволява на червените плодове да поникнат, ние ги наричаме кафеени черешки. Всяка от тях съдържа две кафе зърна, от които след време ще се разкрие невероятен аромат и вкус. Няколко месеца по-късно, след като дървото цъфне, порастват плодовете. Разцвета на кафеените дървета зависи от надморската височина, климата и региона, в който се отглеждат. Белите цветове на дървото кафе притежават деликатен аромат на жасмин. Няколко дена по-късно, след като цветчето бива опрашено, то губи листенцата си. Оформянето на плода става в рамките на 6 до 8 месеца за Арабика и около 9 до 11 месеца за сорта Робуста. Кафеените черешки на един клон могат да се развиват по-различен начин. Първоначално те биват зелени на цвят, а по-късно, когато узреят почервеняват. Името 'черешка' идва от тяхната форма и цвят, който много наподобява на истинската череша. Всяка черешка съдържа две кафе зърна, които първо ще се превърнат в зелено кафе. Те лежат едно до друго.

През цялата година специалистите на Nespresso обикалят светът, за да търсят най-добрите кафе зърна от малките кафе производители. Nespresso полага особено внимание при избора на страни доставчици, които да снабдяват компанията с кафе зърна: Бразилия, Колумбия, Коста Рика, Гватемала, Кения, Индия и Етиопия. Година след година, специалисти откриват изключителни кафе зърна на различните реколти, които се използват за Специалния Клуб и Лимитираните серии.

Неспресо използва за своите серии зърна от сортовете Арабика и Робуста. Избира Арабика от най-благоприятните райони за отглеждане на сорта, близо до Екватора, между 1000 и 2000 метра надморска височина, където слънчевата светлина и относително студените нощи забавят съзряването. Тези условия са специфични и позволяват отглеждането твърди, ароматни кафе зърна. Предпочитаната Робуста от Nespresso се отглежда на по-ниски надморски височини между 100 и 800 метра, на горещ и влажен климат. Сортовете се подбират от Неспресо съгласно строги изисквания.

Търсенето на превъзходно качество

Методът за брането на черешките от кафееното дърво са тясно свързани с неговата физиология. Често дори черешки рас