Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за изпозлване на бисквитки

5 начина да пием кафето си с любов към Земята

26/04/2017 0 Коментар(и)

5 начина да пием кафето си с любов към Земята

Вместо пластмасова чаша за кафе, използвайте термочаши.

Земята - гостоприемната планета, която обитаваме - заслужава нашето уважение, във всеки един ден. Съвременният човек вече има познания за начина, по който влияе на състоянието на планетата чрез всекидневните си действия. Както добре знаем храната, част от ежедневната ни консумация, има огромно въздействие върху благосъстоянието на Земята. Кафето също.

Може би много от вас възприемат кофеиновата напитка като прост навик, без който не сме достатъчно продуктивни. Макар да изглежда като традиционна сутрешна напитка, кафето е много повече. Мястото, от което го купувате, методът, по който го приготвяте, както и начинът, по който го пиете, оказват значително въздействие върху природата.

Ето няколко начина, с които да облекчите поне малко натоварването върху планетата ни и все пак да се насладите на любимата си чаша вкусно кафе.

1. Носете чашата си за многократна употреба в кафенето.

Чашите за еднократна употреба с пластмасови капаци са истински удар срещу природата. На годишна база, огромен брой такива чаши се изхвърлят, което определено е удар срещу околната среда. Инвестирайте в термочаша или термос, които освен лесно преносими и запазващи температурата на напитката ви, са и много добър начин да щадите планетата. Усилието не е голямо, но ако всички си създадем навика да следваме този съвет, резултатите ще са наистина огромни. 

2. Купувайте от местни производители.

Хранете се бавно и се насладете на кафето и десерта си.Закупуването на кафе от местни пекарни е добър навик, който ви съветваме да си създадете. Благодарение на него ще имате по-добри знания за продукта, който ще приготвяте. Отглеждането на кафе не винаги е местен занаят, но както добре знаете, производството на кафе е многокомпонентен процес. Купувайки кафе сместа си от магазин, в който сами изпичат зърната и със сигурност ще можете да получите много повече информация за вкуса и спецификите на всеки предложен за продажба бленд.

3. Хранете се бавно и пийте кафето си бавно. Мислете за кафе напитката като за храна.

Има много паралели между това, с какво се храним и какво пием. Добрата храна отнема време, същото важи и за доброто кафе. Бавното приготвяне и консумация демонстрират страст, хуманност и етичност, които са ключови елементи от природосъобразния начин на живот.

4. Приготвяйте по начин, които ограничава отделянето на отпадъци.

Не изхвърляйте утайката от кафе, тя може да послужи за много неща и да бъде много полезна в домакинството.

Има много методи за приготвяне на кафе, като някои от тях може да спестяват време, но причиняват сериозни вреди върху околната среда. Кафе капсулите например, са изключително лесни за използване. Те са правилния избор за практичния и зает потребител, но фолиото, което се използва за херметическото запечатване на кафе сместа, създава отпадъци, сложни за рециклиране, което от своя страна не е най-щадящият природата метод за направа на вкусна чаша кафе.

5. Използвайте повторно утайка от кафе.

Изхвърлянето на утайката от кафето е много честа грешка, която любителите на ароматната напитка правят. Тя може да се използва за компостиране, почистване, дори за повторни приготвяне на кафе. Не изхвърляйте ценни съставки, а мислете природосъобразно и използвайте максимално всеки продукт. Вижте статията 5 практични приложения на кафената утайка.

Оставете коментар