9 приложения за по-добро кафе

Технологичният прогрес е толкова стремглаво развиващ се феномен, че не е изненадващо, че технологиите и кафето вървят ръка за ръка в наши дни, нали?

И докато варенето на кафе може да бъде много прост акт, то цялостното приготвяне, което крие редица малки тайни всъщност понякога се оказва подценявана задача. Направата на чаша от любимата на милиони кофеинова напитка в действителност е доста техничен процес, а да не говорим колко прецизно трябва да бъде приготвянето на автентичното италианско еспресо.

Технологиите обаче могат да съдействат за направата на по-добро кафе. За всички, които вярват във връзката между добрия кафе вкус и технологичните изобретения, предлагаме девет различни приложения, които ще ви помогнат да приготвите кафето си.

Приложения на телефона за приготвяне на кафе:

1. KoHi - Pour Over Coffee Brewing

KoHi, от KoHi Labs, е предложение специално за кафе любителите, които обичат да приготвят кафето си по професионален начин, или отделят време да експериментират с ободрителната смес у дома. KoHi е App, снабден с калкулатор за варене, таймер и рецептурник, според типа приготвяне, на който сте се прели, така че да ви гарантира кафе с превъзходно качество във всяка чаша. Какво означава това? Край на догадките за съотношението вода-кафе и колко дълго да варим напитката. Просто въведете как и колко кафе искате да приготвите, а KoHi ще се погрижи за останалото.

2. Intelligentsia Coffee

Добре известният чикагски кафе ап - Intelligentsia Coffee, включва насоки за варене на кафе по различни методи, таймер, както и персонализиран калкулатор за приготвяне на кафе напитката. За да използвате таймера, трябва да изберете метода на приготвяне, да въведете количеството зърна, който използвате, а приложението ви казва колко вода да добавите. Разбира се, основна цел на компанията, разработила приложението е развитие на бизнеса и увеличение на продажбите на кафе, ето защо не е изненадващо, че можете да закупите своята кафе селекция директно от приложението. 
Чудесна специфика на App-а е детайлната, качена информация за всеки кафе бленд, който можете да поръчате чрез Intelligentsia Coffee. Дори да не купувате, това е лесен начин да се запознаете с различните видове кафе - от къде идват и историите, които стоят зад тях.

3. Spro

Spro е App за тези от вас, който разполагат с машина за еспресо кафе. Стъпка по стъпка са качени инструкции за 14 различни еспресо специалитети, както и полезни диаграми като допълнение. 

Апликации за кафе любителите - пътешественици

4. Beanhunter

Beanhunter е уебсайт, посветен на каталогизиране потребителския рейтинг на кафенетата по цял свят. Тук ще откриете  оценки и коментари за хиляди независими кафе заведения, от различни държави. Ще пътувате до Тайланд и искате да знаете къде да отидете? В Beanhunter ще намерите списък на всички кафенета с висок рейтинг в района. 

5. Nordic Coffee Culture

Тази апликация е подходяща за тези от вас, който пътуват или планират да пътешестват до Скандинавия. В това приложение ще откриете списък от кафенета в цяла Норвегия, Швеция, Дания, Финландия, Исландия - всяко едно одобрено и препоръчано от професионални баристи.

6. London's Best Coffee + New York's Best Coffee

Пътува ви се до Лондон или Ню Йорк? Тук ще откриете карта на кафенетата в двата града.

Апликации за кафе маниаци

7. UP Coffee

Това приложение е инспирирано от здравните мониторинг устройства. UP Coffee няма нищо общо с начина, по който приготвяме кафето, вместо това се фокусира върху въздействието на кофеиновата напитка върху тялото ни - по-специално върху това как се отразява то на съня ни. Апликацията анализира как количеството кафе, което сме изпили през деня въздейства на нервната ни система, дали ще възпрепятства съня ни, а може да ни каже и кога да спрем да консумираме напитката, за да сме сигурни, че ще имаме здрав сън. Защото за жалост този момент, в който трябва да спрем с кафето за деня, е факт. Вижте статията ПЕРФЕКТНИЯТ ЧАЙ ЗА ВСЯКО НАСТРОЕНИЕ

8. Coffitivity

Работата в кафенето действа положително на продуктивността ви, но не винаги можете да се измъкнете от офиса и да прекарвате часове в любимото си заведение? Специално за вас е разработен сайтът Coffitivity, който пресъздава шума от кафе заведенията. Проучванията показват, че заобикалящият ни шум действително оказва влияние на творческия процес, затова си осигурете максимално креативна среда, където и да се намирате.

9. CoffeeRun

Във всеки офис има някой, който отговаря за дневните поръчки кафе. Ако това сте вие, или поне понякога ви се налага да изпълнявате тази роля, не се старайте да запомните всички желания на колегите си - добре знаете, че или ще забравите, или объркате нещо. С CoffeeRun имате възможност по лесен начин да се сдобиете със списък, който значително ще улесни задачата ви.