Опитайте величието с MPS system

Кафе Illy – италианска легенда

Illy капсулите за MPS система са доказателство за многото години успех на IllyБогат, наситен, дълбок – когато става дума за съвършения вкус на кафето, имаме предвид именно тези три неща. За формулата на безупречното кафе се сражават много марки и само Illy е успяла да създаде идеалния вкус.

Кафе Illy е продукт премиум клас, който съчетава елегантен вкус и многомерен аромат, опит и традиции, изкуство и култура. Не случайно привържениците на тази марка са най-взискателните любители на кафе. Богатата симфония от чувства и впечатление задоволява изискания им вкус. Всеки може да разбере Illy. Всичко гениално и съвършено е просто. Кафето Illy е гениално кафе, чиито привърженици са милиони хора от 140 страни по света. В какво се крие тайната на феноменалния му успех?

Тайните на качеството на Illy

Кафената смес Illy се получава от изкусно подбраното съчетание на кафе от различни страни и прецизно подбиране на зърната. Тя съчетава в себе си вкуса и ароматите на тринадесет различни страни. Събирането на зърната става ръчно, което позволява да се изберат само узрелите плодове. Макар и този метод да изисква много време, той гарантира еднакви чистота и условия на всички плодове. Процесът на събиране на кафените зърна се контролира изключително строго. На първия етап специалистите визуално оглеждат зърната и премахват тези, чийто брак надвишава 3%. На втория етап от проверката се използва специален лазерен апарат, който е проектиран от компанията ILLYCaffe. Всяко зърно в тази машина преминава през лазерен лъч, който фиксира всичките му недостатъци. Ако отклоненията на зърното превишават определената норма, то се отделя с помощта на пара. Тази техника струва безумно много, но тя гарантира максималната чистота на кафето. Процесът на изпичане на зелените зърна и охлаждането им са най-важните етапи при производството на кафето. Зърната се изпичат в големи ротационни цилиндри, в които температурата се увеличава постепенно.

MPS system е функционална и лесна за използване система, която прави кафето веднага и запазва всичките му качества

Марката Illy е експериментирала дълго с печенето на зърната и се е спряла на производството на кафе с тъмно и средно изпичане, а също и на безкофеиновия вид. След това зърната трябва да се охладят с помощта на вода или на въздух. Първият метод е по-бърз и по-евтин, но по-некачествен. Компания ILLYCaffe използва втория метод, за да запази всички качествени показатели на кафето. Всички знаем, че под въздействието на влагата и кислорода, кафето се окислява и губи аромата си.

ILLYCaffe е патентовала метода на пресуризация, който се изразява в това, че въздухът е заменен с инертен газ. Този иновативен способ помага да се запазят всички свойства на кафените зърна за 3 години напред. Освен това, това нововъведение помага на кафето да дозрее и да съхрани целия си аромат и да се и подобрява вкуса му. Обикновената вакуумирана опаковка не може да постигне това.

MPS е функционална и лесна за използване кафена система. Компактният размер на машините, които работят с тази система, прави приготвянето на кафе възможно даже и в най-малките помещения. Управлението им е лесно и много удобно. За да приготвите ароматното си кафе, сложете MPS капсулата в машината и натиснете копчето. Апаратът ще приготви кафето Ви в правилната порция! Благодарение на технологията MPS, кафето, в процеса му на приготвяне, попада в чашата, като практически не се докосва до машината, което впоследствие облекчава грижата за кафемашината.

Капсулите MPS – баланс с идеални пропорции

Балансираният вкус с нюанси на карамел, шоколад, печен хляб и лек аромат на цветя – това са капсулите Illy за система MPS. Съдържанието на кофеин е не повече от 1.5%, зърната са от елитна Арабика, събирани ръчно, съхранявани под налягане с инертен газ. Капсулите съответстват с всички кафемашини за еспресо със символа MPS.

Кафената таблетка е пресована и опакована в еднократна кафена порция по 5 гр, която се намира в пластмасова кутийка. Ето това представлява качествената капсула Illy. Тя е предназначена за приготвянето на кафе с идеално качество, без специални професионални умения и привички.

Насладете се на капсулите MPS от Illy с нас!

Illy Espresso Decaffeinato е с ниско съдържание на кофеин и интензивен вкус

Illy Espresso Decaffeinato 

Един интензивен и постоянен безкофеинов вкус, характерен за силното еспресо, разкриващ нотки на печен хляб и какао, с приятен привкус на карамел.

 

Illy Espresso Medium Roast е със средна степен на изпичане качествено класическо еспресо

Illy Espresso Medium Roast 

Класическо Illy кафе, средно изпечено, с мек вкус, изразен шоколадов аромат, нокти на прясно изпечен хляб, карамел и цветя. Това кафе отлично подхожда за приготвяне на капучино и лате.

 

Illy Espresso Dark Roast е с тъмно изпичане и притежава по-горчив оригинален вкус на еспресо кафе

Illy Espresso Dark Roast 

Заради по-силното изпичане на зърната, това кафе е с по-горчив, наситен и интензивен вкус.

 

Illy Long Espresso е идеален избор за съвършено дълго кафе.Illy Long Espresso 

Това е идеалният избор за тези, които предпочитат да се насладят на дългото си кафе. За тази напитка са характерни деликатният, но устойчив аромат, с прокрадващ се вкус на плодове, цветове и карамел. С дългото еспресо от Illy Вие ще се насладите на 90 мл великолепие.