За кафето и апетита...

Кафето в хартиени чаши е ефективен и модерен начин за потискане на апетита и за отслабванеКафето отдавна се е превърнало в Америка в моден аксесоар. Което и списание да отворите, задължително ще срещнете в него снимка на някоя актриса или певица с хартиена чаша кафе в ръка.

И тук не става дума за това, че кафето е много вкусно. Просто кафето има способностите да притъпява апетита, а това значи, че е много необходимо за богаташите и знаменитостите средство за отслабване и поддържане на фигурата им.

Чувството на ситост се появява при човека тогава, когато в организма му постъпва глюкоза, след което в кръвта се повишава нивото на захарта. Работата е там, че след употребата на кафе нивото на кръвната захар се повишава дори и да не сте слагали захар в напитката си. Изпивайки кафето си без захар и без сметана или мляко, получавайки практически нула калории от чистото черно кафе, Вие ще усетите ситост.

Това се случва, защото кофеинът притежава способността на разгражда собствения гликоген в организма – запасите от енергия, които се пазят в мускулите и черния дроб. Гликогенът се разгражда с образуването на огромно количество глюкоза, която постъпва в кръвта. Една чаша кафе без захар и в кръвта Ви започва да се изхвърля захар и инсулин, в мозъка постъпва сигнал, че тялото е заситено и апетитът изчезва.

Заради навика на холивудските звезди да използват кафето срещу апетита, в Америка са се появили даже и шеги от сорта на „звездна диета“. Така наричат начина на живот на момичетата, които се хранят малко и се разхождат наляво-надясно с хартиените си чашки с кафе, за да притъпяват апетита си.

Кафето за отслабване – какво мислят диетолозите?

Способността на кафето бързо да нарушава апетита може да се окаже много полезно за тези, които се стремят да отслабнат. Капучиното с канела по средата на деня е подходящо, за да притъпим апетита си, но навикът да пием кафе след ядене е вреден. Работата е там, че кафето, попадайки в организма ни, активира, ускорява всички процеси, включително и храносмилателните. Под въздействието на кафето храната не се обработва по-добре, а просто „прелита“ през стомаха и корема, без да може да се смели нормално и да се усвои. Звучи съблазняващо, но в това няма нищо полезно за отслабване. Да поддържаш фигурата си, като нарушаваш храносмилането си, като не позволяваш на храната да се усвои, като травмираш стомаха си е толкова дивашки метод за отслабване, колкото и да си направиш клизма. В организма всичко трябва да бъде както трябва и всички органи трябва да бъдат здрави.

Съвсем по друг начин стоят нещата с използването на продукти на основата на зелено кафе за отслабване. Това кафе се пие най-често под формата на капсули, които съдържат екстракт от зелените зърна на кафето – те са особено богати на хлорогенова киселина, която има свойството да стимулира горенето на мазнините, а на фона на нискокалорична диета значително ускорява процеса за отслабване.

Зеленото кафе се предлага и под формата на готови хранителни добавки, като главната цел на употребата им е за отслабване.