Бързо отслабване с диета с кафе: това наистина действа!

Диетата с кафе намалява апетита и забързва метаболизма

На света има много всевъзможни диети, някои от които са ефективни и влияят благотворно върху организма, други – обратното, вредят на здравето. Но при добро желание за отслабване, много хора са готови на всякакви жертви в името на това. Кафената диета е отличен вариант за тези, които просто не могат да живеят без кафето си, не искат да се откажат от любимата си напитка, но искат и да свалят някой друг килограм.

Диетата с кафе предполага употреба на продукти, които съдържат кофеин, по-точно кафе. Наистина, много диетолози непрестанно съветват да забравим за кафето, ако наистина искаме да отслабнем, като твърдят, че кафето увеличава количеството калории.

Наскоро учените все пак успяха да докажат, че кафето, употребявано в нормални количества, може да е дори полезен продукт за отслабване и като цяло за организма ни. Една чашка кафе сутрин ще ускори обмена на веществата с 10 процента. Освен това тази напитка блокира апетита и ускорява процеса на метаболизъм.

Правила за провеждане на кафената диета

Тази диета изисква използването на кафе през целия ден. В така нареченото меню може да включите 150 гр горчив шоколад. Захарта в тази диета е строго забранена. Кафето може да се пие често, но все пак между приемите на тази чудодейна напитка трябва да има поне 2 часа.

Колкото и да е полезно кафето, всички знаем, че то влияе зле на съня, като възбужда нервната система. Именно затова последната изпита чаша кафе трябва да е преди 7 часа вечерта.

Диетата с кафе помага за отслабване, тъй като кафето е диуретик и бързо извежда течностите от организма

Кафената диета е основата на това, че кафето с шоколада трябва да изведат излишната течност от тялото. Не е желателно да пиете други течности, когато спазвате тази диета. Ако все пак изпитвате непоносима жажда, може да пиете минерална вода.

Разбира се, този вариант е много изнурителен и е подходящ само за истинските ценители на кафе. Останалите съветваме да пиете по 3 чаши кафе на ден, като добавите към дневния си хранителен режим повече плодове и зеленчуци. При това е желателно да почиствате зъбите си след кафето, защото то може да причини не особено красив жълтеникав налеп по зъбите Ви.

Резултати от диетата за отслабване с кафе

При еднократно изпълнение на тази диета може да отслабнете с около 2 кг. Диетата е много трудна, затова не е желателно да я провеждате повече от 3 дни. Кафето има диуретичен ефект, затова изгубените килограми са предимно вода. Основното е да не се превърнете във фанатици с тази диета, защото колкото и да е ефективна тя, трябва да се храните балансирано и разнообразно. В противен случай свалените килограми може да се превърнат в здравословни проблеми. Просто се старайте да се храните правилно и няма да имате нужда от никакви непоносими диети.

Кога не трябва да провеждаме тази диета?

За вредата и ползата на кафето можем да спорим дълго, но във всеки случай кафената диета има доста противопоказания. Първо кафето е категорично забранено за хора, които имат каквито и да е проблеми със сърдечно-съдовата система, а също и с колебания в кръвното налягане, хипертония. Тази напитка не бива да се използва от хора, които имат заболявания на стомашно-чревния тракт – гастрити, язви, повишена киселинност. И дори и организмът Ви да е напълно здрав, противопоказание е и възрастта. Така че, ако сте на възраст под 18 години или над 35, ползата от кафената диета за Вашия организъм е доста съмнителна.