Рецепта за Starbucks Айс кафе

Айс кафето е абсолютна класика на StarbucksЛетният сезон е така любим на всички ни не само заради слънцето и морските ваканции, но и защото идва време да се поглезим с апетитни кафе специалитети

Сигурни сме, че за повечето от вас отбивката през заведение за първокласно кафе е рутина, без която началото на деня е просто немислимо. Предлагаме ви обаче да провокирате бариста в себе си и да се научите сами да приготвяте Starbucks напитки у дома. Така не само ще спестите пари, но и ще бъдете подготвени да очаровате всеки свой гост. 

Преди да ви научим да как правите и най-сложните кафе специалитети, на които да се наслаждавате по всяко време на деня, нека започнем с основите. А айс кафето е абсолютна класика на Starbucks и е много подходящ избор за първа рецепта.

Хората избягват приготвянето на айс кафе у дома, тъй като е доста трудоемко.Обикновено хората избягват приготвянето на айс кафе у дома, тъй като е доста трудоемко, отнема време, а крайният резултат - чаша ледено кафе, което обаче рядко се доближава до желания вкус, който професионален бариста ни сервира с такава лекота. След като опитате обаче тази рецепта, ще промените възгледите си относно този вид кафе и ще преоткриете неговия вкус.

Необходими съставки:
/Iced Coffee, около 5-6 чаши/

  • 2 1/2 чаши вода
  • 5 дози мляно кафе
  • 2 супени лъжици подправки за кафе - избирайте между канела, карамфил, джинджифил, индийско орехче или комбинация от трите
  • прясно мляко - по избор

За подправяне на кафето избирайте между канела, карамфил, джинджифил, индийско орехче.Начин на приготвяне:

В голяма кана комбинирайте водата (студена или хладка), подправките и мляното кафе. Опитайте различни комбинации от подсладители спрямо сезона! Разбъркайте сместа и я оставете да престои около 8 часа. След като престои, прецедете кафето през тензух или ситна цедка. Сега вече имате готово айс кафе за около седмица напред. За да завършите своя кафе специалитет, напълнете чашата с лед, добавете кафето и гарнирайте щедро със сметана или кондензирано мляко. Може да добавите и захар или друг подсладител по свой вкус.

Съветваме ви да приготвяте айс кафето преди лягане, за да сте сигурни, че на сутринта ще имате страхотен кафе специалитет за събуждане. Деня започва добре, нали!