Рецепта за Starbucks Канелено айс Долче лате

Просто обожавам кафето. За мен то е начало на деня, безценно време с приятели и близки, верен помощник в работа, който ми помага да се концентрирам и да се презаредя с енергия, както и малко откраднато време за мен самата. 

При кофеиновата напитка може да се избира от наистина богато многообразие от вкусове.За щастие с годините кафе индустрията се развива с мащабни темпове, и ако преди години кафе любителите не са имали кой знае какъв избор откъм вкусове, днешният почитател на кофеиновата напитка може да избира от наистина богато многообразие от вкусове.

Днешното ни предложение за канелено долче лате е идеалният начин да задоволите глада си за сладко, като същевременно се наслаждавате на пухкавата текстура и неустоим вкус на любимото кафе лате.

Тази коктейлна рецепта, вдъхновена от специалитета на Starbucks, за който често се отбиваме по път за работа, със сигурност може да се превърне в идеалното лятно питие! Да се научите да правите своите любими напитки у дома обаче спестява много разходи, да не говорим и за времето и усилията, за да стигнете до заведението. Защо да си усложнявате живота, когато лесно можете да направите една неустоима напитка у дома и то доста по-евтино. 

Необходими съставки:
/за 1 чаша от 500 мл./

За сиропа:

Пригответе си лате с канелен сироп.За напитката:

  • 2 дози късо кафе еспресо (30мл.) или 1 еспресо (60мл.)
  • 400 мл. прясно мляко
  • лед
  • 2 супени лъжици сироп от канела

Начин на приготвяне:

Пригответе канеления сироп, като смесите съставките на по-ниска температура и ги оставите да се варят, докато намалеят наполовина (около 5 минути). След това оставете сиропа да се охлади и го съхранявайте в затворен контейнер.

В чаша смесете двете дози кафе с две лъжици от предварително приготвения сироп, млякото и разбъркайте добре. Добавете леда и допълнете чашата със сметана. Може да поръсите с канела на прах или малко канелен сироп за идеален завършек!