Как да направите вкусен чай, който ще ви помогне да заспите?

Чаят от лайка помага да се отпуснете и да поспите добре.Като работеща майка и блогър, за мен сънят е едно от най-ценните блага. За щастие обикновено нямам проблеми със съня, но понякога се случва мислите да нахлуят в главата ми като поток и просто да не ми позволяват да заспя. В подобни моменти обичам да прибягвам към естествени методи за приспиване, вместо да посягам към кутията с приспивателни.

За да си осигуря здравословен и пълноценен сън, си приготвям една вкусна чаена рецепта, която има успокояващ ефект, в допълнение с прекрасно ухание. Ето какво слагам в него:

Чай от лайка ​​- Може би чаят от лайка е един от най-добрите билкови чайове на пазара, които помага да се отпуснете и да поспите добре.

Бадемовото и соевото мляко придават вкус и кремообразна текстура на чая.Органично растително мляко - Обикновено слагам два вида мляко, в равни дози, бадемово и соево. Добре знаете, че приготвянето на чаша топло мляко преди лягане е надежден начин да помогнем на децата си да заспят. Бадемовото и соевото мляко придават превъзходен вкус и страхотна кремообразна текстура на чая ми за заспиване.

Индийско орехче - Индийското орехче е подправка, която се препоръчва като домашно лекарство за безсънни нощи от поколения. То има високо съдържание на магнезий и стимулира освобождаването на серотонин, което ви помага да се отпуснете. Най-добре е да настържете прясно индийско орехче в своя чай, за да извлечете максимума от този подправка. 

Пръчка канела - Разбърквам чая с канела, защото обичам вкуса и аромата и, да не говорим за допълнителното подхранване на имунната система, което получаваме от антиоксидантните свойства на вкусната подправка.

Канелата е вкусна и полезна подправка за напитки и ястия.

Аз не съм привърженик на прекалено сладкия вкус на точно този чай, но ако вие го харесвате по-сладък, можете да добавите мед, който доказано помага на хората да си осигурят по-спокоен нощен сън.

Това е! Наистина е много лесно и вкусно. Така че следващият път, когато откриете, че има милион неща, които се въртят в главата ви, просто се насладете на чаша вкусен и кремообразен чай.

Начин на приготвяне:

Напълнете 1/4 от чаена чаша с био растително мляко, като ви съветвам да сложите равни количества бадемово и соево мляко. Допълнете чашата с чай от лайка. Ако искате чаят да бъде по-сладък му добавете една лъжичка мед. Поръсете с индийско орехче, без обаче да прекалявате с количеството от него. А за финал разбъркайте добре с пръчка канела

Сладки сънища!