Домашно приготвени кафе сметани, с които да се насладите на утрото

Опитахте ли вече нашите рецепти за домашно приготвени сметани за кафе? Ако вкусът им ви е харесал, а изпълнението ви се е сторило лесно и приятно, може да продължите да четете. В настоящата статия ще ви предложим още 3 варианта на натурални и полезни добавки за кафе, които ще обогатят вкуса и ще очароват дори заклетите привърженици на класическия кафе вкус.

4. Канелена домашна сметана

Сметаната с канела носи духа на Коледа.Канелената домашна сметана е 5-минутна рецепта, която изисква само 5 съставки, а крайният резултат - вкус точно като този на любимите канелени ролца! Всяка сутрин заслужава да бъде малко по-сладка!

Необходими съставки:

1 чаша мляко
1 чаша пълномаслена сметана
2 1/2 чаени лъжички канела
2 чаени лъжички чист ванилов екстракт 
4 супени лъжички светло кафява захар

Начин на приготвяне:

В средна по големина тенджера комбинирайте млякото и сметаната. Разбъркайте в сместа и кафявата захар и загрейте, като внимавайте да не заври. След като свалите от огъня, поръсете канелата, добавете ванилията и разбъркайте. Охладете до стайна температура или пък добавете веднага към кафето си. След като се охлади, изсипете сметаната във висок буркан, затворете го добре и съхранявайте в хладилник до 5 дни. Разклатете добре преди всяка употреба.

5. Кокосово-ванилова сметана

Пригответе си кокосово-ванилова сметана за кафе и няма и да си помислите отново да купувате сметана от магазина. Пригответе си кокосово-ванилова сметана за кафе и няма и да си помислите отново да купувате сметана от магазина. Трите съставки се комбинират идеално и създадат богат сметана, която придава точното количество сладост за сутрешното ви кафе. Без глутен! Веган!

Необходими съставки:

  • 1 кенче кокосово мляко
  • 2 супени лъжици кленов сироп
  • 2 супени лъжици екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

Поставете всички съставки в голям буркан и разбъркайте. Разклатете добре в продължение на 2-3 минути, докато всички съставки се смесят. Съхранявайте в хладилник.

6. Протеинова кокосово-ванилова сметана

Необходими съставки:

  • 1 кен кокосово мляко
  • 3 супени лъжици кокосова захар
  • щипка сол
  • ½ пръчка ванилия 

Начин на приготвяне:

Разклатете кокосовото мляко, след това го изсипете в малка тенджера. Добавете кокосовата захар и щипка сол и разбъркайте добре. Поставете тенджерата на средно-слаб огън, докато сместа започне да бълбука и захарта се разтвори. Разрежете ваниловата пръчка на две, по дължина, и изстържете семената. Добавете семена към сместа от мляко и разбъркайте. Оставете сместа да престои поне 30 минути, или докато се охлади до стайна температура, при затворен капак. Прецедете сместа през фино сито и съхранявайте в добре затворен, стъклен буркан, в хладилник. Разклатете добре, преди да добавите получената сметана към любимото си кафе!

7. Домашната сметана за кафе с маршмелоу

Домашната сметана за кафе с маршмелоу определено ще даде едно по-добро начало на деня ви, тъй като ще ви награди с чудесна Домашната сметана за кафе с маршмелоу ще дадепо-добро начало на деня.кремообразна текстура на кафето и пухкав карамелен вкус, за който ще мислите през целия ден. Тя е подходяща добавка не само за кафе, но и за всякакви сладки коктейли. Просто ви предизвиква да творите!

Необходими съставки:

  • 145 грама или около 25 броя маршмелоу
  • 3 1/2 чаши кокосово мляко
  • 3/4 чаша бяла захар
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

Загрейте една чаша и половина от кокосовото мляко в микровълновата печка и оставете настрана. Поръсете захарта равномерно по дъното на незагрят тиган. Загрейте на средна температура, за да карамелизирате захарта. Разклатете внимателно съда, за да разпределите равномерно захарта и равномерно да я карамелизирате. След като захарта добие тъмно кехлибарен цвят, добавете загрятото мляко и разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно. Добавете солта и парченцата маршмелоу и разбъркайте, за да разтворите и да получите хомогенна смес, след което махнете от котлона. Може да прецедите сместа, по желание. Добавете останалото количество от кокосовото мляко и оставете сметаната да се охлади до стайна температура. Изсипете сместа в стъклена бутилка, затворете добре и съхранявайте в хладилник до 2 седмици.

Кафето можело да бъде дори още по вкусно, нали!