Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за изпозлване на бисквитки

Всичко за лате изкуството!

26/04/2017 0 Коментар(и)

5 неща, които трябва да знаете за лате изкуството. Да, има дори лате арт първенства!

Ако сте любител на кафе напитките с мляко, предполагаме, че ви се е случвало да погледнете към чашата си, да видите красотата изрисувана върху напитката и да се запитате "Как ли го направиха?".Ако сте любител на кафе напитките с мляко, предполагаме, че ви се е случвало да погледнете към чашата си, да видите красотата изрисувана върху напитката и да се запитате "Как ли го направиха?".

Ето няколко факта за лате изкуството, които ще ви накарат да уважавате ароматната напитка още повече.

Наскоро имах възможността да пробвам да направя своя собствена рисунка върху чашата апетитно лате. Е, ще ви кажа нещо - никак не е лесно! Вероятно ви изглежда простичко, тъй като опитният бариста приготвя кафе специалитети и рисува върху тях с такава лекота, че го прави да изглежда лесно, но ако пробвате ще се уверите, че всъщност не е и ще започнете да изпитвате уважение към сладките сърчица и усмивки върху млечната пяна.

Кой започва лате изкуството?

Въпреки че комбинациите с мляко и кафе са много популярни из цяла Европа в продължение на векове, легендата разказва, че манията по лате изкуството започва в САЩ, в средата на 90-те години на миналия век. 

Лате изкуството е тясно свързано с науката за млякото.

Не можем да говорим за лате изкуство като просто добавим обикновено мляко към кафето, нали? Това е така, тъй като, за да рисувате върху напитката имате нужда от т.нар. микропяна, резултат от пускане на пара в млякото и бързото му загряване. Млякото се състои от мазнини, захар и протеини. Когато парата проникне в млякото, мазнината се разгражда и захарите се разпадат, химически процес, който прави млякото по-сладко на вкус. А пяната, която се образува на повърхността, позволява опитните професионалисти да развихрят въображението си и да творят върху нашите напитки.

Ако проявявате интерес, в интернет пространството има редица обучителни курсове, които обясняват спецификите на лате изкуството стъпка по стъпка.Можете да посетите обучение по лате арт!

Ако проявявате интерес, в интернет пространството има редица обучителни курсове, които обясняват спецификите на лате изкуството стъпка по стъпка. Трябва ви достъп до машина за еспресо, както и много време и търпение, но ако имате желание резултатите ще ви харесат, а процесът ще ви се стори разпускащ, дори вълнуващ. 

Съществуват лате арт първенства.

О, да, съществува такова нещо като лате първенства. В по-развитите кафе столици, лате изкуството е силно изразено, а за още по-голяма атрактивност се организират и редовни състезания между най-добрите професионалисти. Бъдете сигурни, че на тези мероприятия няма да видите обикновени сърчица и усмивчици (които, разбира се, са много симпатични и предизвикват усмивката ни всеки път).

Следващият път когато поръчате любимото си лате ще очаквате с нетърпение да видите фигурката върху напитката си, нали?

Оставете коментар