Меню
Меню
Филтър
Количка

Julius Meinl

Отдайте се на вдъхновението с чаша кафе Julius Meinl!

Julius Meinl е водеща компания за кафе в Австрия, Италия, Централна и Източна Европа, която оперира в повече от 70 страни, с над 650 служители по целия свят. Дейността на Джулиус Майнл обхваща кафе, чай и плодове, като фокусът се запазва върху кафето.

Julius Meinl е поезия!

Мисията на компанията е да допринесе за превръщането на света в едно по-поетично и по-добро място както за нас, така и за бъдещите поколения. Брандът влага своите многовековни страст, опит и знания в стремежа към съвършено качество на своите продукти и обслужване. Julius Meinl вярва, че всеки е поет по свой собствен начин, а поезията се ражда не само от художници, поети, певци или писатели. Мисията на компанията е да покаже, че кафето не е просто въпрос на вкус и аромат, а може да бъде истинско вдъхновение. Кафето и чаят от марката предизвикват вашата креативност като отключват сетивата ви и освежават съзнанието. Julius Meinl започва да гради своя имидж на посланик на виенските традиции в кафе култура, още от 1862. За истинските ценители на кафето, Джулиус Майнл е нарицателно за опит, традиция и първокласни продукти.

История на компанията

Julius Meinl е австрийска компания за кафе, чиято история започва през 1862г., с отварянето на магазин за подправки в центъра на Виена, където Julius Meinl I продава кафе на зърна, какао, чай, подправки, ориз и захар. По-късно, през 1877г., Julius Meinl II прави революционно откритие за света на кафето, като измисля нов метод за печене на зърната, при който кафе зърната не влизат в контакт с въглищата и така нямат натрапчив послевкус, а запазват естествения си аромат. През 40-те години на миналия век, Julius Meinl е най-голямата компания за кафе в Австро-Унгарската империя, а също и най-големият вносител на кафе и чай в Централна Европа. След 2002 година, компанията се фокусира върху популяризиране на бранда и на международния пазар, а това начинание постига високи резултати благодарение на изключителния вкус на първокласно кафе, неподправен нюх към новаторските технологии при приготвянето на кафе и уникалния дизайн, характерен за бранда.

Лого на бранда

Известният Julius Meinl Mohr, който служи като лого на компанията, от самото и основаване, през 1862 г.. То се превръща в емблематичен символ и символизира млад мъж с фес. Тази концепция отдава почит на историческото влияние на Османската империя, което пренася кафето до Виена през 1683. Оригиналното лого е проектирано от най-известният виенски художник Йозеф Биндер, през 1924 г., но търпи модернизация през годините. Това лого е международен символ на търговската марка на Julius Meinl, която се радва на много силни позиции в Европа.

Концепция за устойчиво развитие

Julius Meinl е компания, за която устойчивото развитие е не просто съществуваща концепция, а мисия. Социалната и екологична ангажираност на Джулиус Майнл е доказана чрез:

  • Намалено количество на материалите, използвани за опаковки, което допринася положително за благополучието на околната среда.
  • Нововъведения за алтернативни, разградими опаковъчни материали.
  • Внедрена системата за управление на околната среда.
  • Инсталирани системи за охлаждане и нагряване, които значително намаляват CO2 емисиите.
  • Система, гарантираща справедливи условия на труд.

Членство в организации като:

  • Fairtrade - организацията, която следи цената за изкупуване на кафе, което от своя страна подобрява условията за труд и живот, в кафе плантациите. С тази инициатива се гарантират минимални цени, дългосрочните договори за доставка, директна търговия между производител и клиент, инвестициите в проекти за социално и общностно подпомагане, както и опазване на околната среда.
  • UTZ - щандове за устойчиво земеделие и по-добри възможности за фермерите, техните семейства и цялата планета.

Отдайте се на вдъхновението и открийте твореца в себе си, с уникална чаша кафе Julius Meinl на супер цена в Cod Caffee!


Марка: Julius Meinl
Полифлорен мед на пакетчета Julius MeinlПолифлорният мед е един от най-разпространените видове пчелен мед, който се събира от разно..
20.50 лв
Без данък:20.50 лв
Купи
Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)
Филтриране