Меню
Меню
Количка

Musetti mio espresso

"Това, което има значение е любовта към кафето и опита. Великите дела се извършват със страст. Така че, ако сте достатъчно луди, за да живеете, заради това, в което вярвате ... всичко добива смисъл. Мечта за вкус, атмосфера, добро еспресо."
(Musetti mio espresso)

Компанията Musetti оперира повече от 80 години в света на кафето, в 60 страни на пет различни континенти. История на страст, упорита работа и успехи, където хората и   винаги са били единствените участници. Вниманието на компанията към продуктите и грижата й към потребителите са се запазили непроменени през годините. Именно поради тази причина са създадени уникални блендове, за да се задоволят най-различните вкусови предпочитания и нужди на различните потребители. Но качеството е в основата при създаването на всеки нов бленд. Стриктен контрол се извършва през целият процес на производство, от подбирането на зеленото кафе, през опаковането и дистрибуцията. Не един сертификат свидетелства за качеството на уникалните и висококачествени продукти на Musetti mio espresso. Страстта към кафето си проличава не само по внимателното подбиране и изпичане на суровият материал, но и по обръщането на внимание на всичко, което е свързано със света на кафето. Кафето е атмосфера, култура, опит. Кафето е емоционална напитка, подходяща за различни видове кафе изживявания. Намираме го за нужно в музиката, литературата, в картините, пиесите и филмите. Намираме го за нужно в планината, на морето и на други места, далеч от дома. Кафето е главен герой в ежедневните ритуали и личния живот. За това Musetti винаги следи интересите и събитията, свързани със света на кафето. Любовта към изкуството и внимателният поглед над всички събития прави Musetti една жива и постоянно развиваща се компания.

За различните блендове, кафето на Musetti се събира от три континента:

  • Централна и Южна Америка - Подбират се кафе зърна от плантациите в Бразилия, страна - най-големият производител на сорта Арабика. Кафе зърна от Колумбия, втори по-големина производител, от където произлизат най-вече сравнително сладки кафеени зърна Арабика. Гватемала е друг предпочитат производител от Musetti, заради отличното качество, средната киселост и интензивния аромат на кафето. Коста Рика, Салвадор, Никарагуа, Ходнурас - кафеени зърна със сладък, деликатен аромат и плътен вкус.
  • Африка - кафе зърна, отглеждани в Етиопия, където се отглежда най-добрата Арабика и се приготвят най-доброто измито зелено кафе.
  • Азия - Musetti избира Азия, заради Индия, Виетнам и Индонезия, които са най-добрите производители на висококачествена Робуста.

"Това, което искаме да постигнем, е да създадем най-доброто кафе в света."
Guido Sicuro Musetti

Началото на Musetti mio espresso е поставено през 1934 година, когато Luigi Musetti основава "House of Coffee", магазин за кафе в центъра на Пиаченца. Търпеливо и внимателно той създава първото кафе Musetti в малък тoстер и започва да го продава. За нещастие през Втората световна война, Musetti претърпява тежки дни, но когато тя приключва, той разширява дейността си. Желанието за развитие е толкова голямо, градовете се разрастват, а хората започват да се усмихват отново. През това време Liugi Musetti, неговата съпруга Дина и техният син работят упорито, за да постигнат мечтата си. През 1960 година се отваря новият завод на Musetti, където се компанията се развива технологично и е по-близо с една стъпка до набелязаните цели. Luigi Musetti съзнава, че неговата страст към кафето, може да го доведе до големи успехи. Наследникъ му Achille Musetti поема с още по-голяма страст бизнеса и пътува по света, за да създаде мрежа от контакти, които да му помогнат при изнеса на продукцията му по света. Франция, САЩ, Япония, Великобритания .. Musetti се превръща в известна марка, символ на качество, която се изнася в различни страни.

През 2003 година се построява нова централа в град край района на Пиаченца, където технологичните иновации позволяват да се преследва все по-високо и по-високо качество на кафето и да се държат под строг контрол всички процеси. Опаковането се случва под вакуум и в защитена среда, за да се запазят вкусовете и ароматите на истинското италианско еспресо. Също така Musetti отваря и италианско училище за кафе професионалисти, за което отговаря добре известния барман Liugi Lupi. Бармани и баристи от целия свят имат възможност да науча тайните на италианското еспресо, от начини на приготвяне на кафе лате и арт капучино до изискани коктейли.

През 2009 година Кафе Мусети празнува 75 години в света на бизнеса на кафето. И до ден днешен компанията поддържа все така силна любовта към кафето. Въпреки иновациите, те успяват да съхранят традициите в приготвянето на кафе.

Сертификати на Musetti mio espresso

За да подсигури производството на висококачествено кафе, Musetti mio espresso обръща особено внимание на избора на суровини, доставчици и производители на кафе. Самите опаковки гарантират запазването на кафето, но не и неговият произход, вкус и аромат. При купуването на кафе зърната, Musetti не само проверява данните за кафето, но и го пробва, за да е сигурна компанията във вкусовите качества на всяка една партида. От всяко кафе се взима проба и се изпраща до завода, за да бъде анализирана, кафе зърната да бъдат изпечени и след това да се вкуси финалния кафе екстракт за доказателство като качество на кафеените зърна. Същата процедура се повтаря и след пристигането на чувалите с кафе на италианските пристанища, за да се подсигури, че по време да превоза, качеството на кафето не се е развалило от влагата. Тази процедура е сертифизирана по  UNI EN ISO 9001:2000.

Musetti означава 'Качество'

Качество, с повече от 70 години опит, което днес можете да опитате от почти всяко кътче на света. Гаранцията на марката Musetti е получена от постоянната работа на служителите в компанията и използването на нови технологии. Според мнението на марката, качеството не трябва да бъде контролирано, а създадено с поредица от строги процедури, управляващи избора на зелени кафе зърна, процеса на изпичане на зърната, създаването на правилните блендове и опаковането така, че да се запази аромата на кафето. Тази процедура се превръща във философия на бизнеса, която е сертифицирана и от BRC Certification от A ниво, освен от сертификата UNI EN ISO 9001:2000. Още от 1997 година Musetti е член на CSC (Специални сертифицирани кафета), сдружение, което се поражда от опита и страстта на компании, занимаващи се с изпичане на кафе, които споделят обща цел: насърчаване на висококачествените кафе напитки и традициите в изпичането на кафе. От 2000-та година Musetti са сертифицирани и от BioAgriCert (Fair Trade) за кафе, произведено в биологични условия, за да успее да задоволи дори и най-претенциозните си клиенти.


Няма налични продукти.